‘Bitcoin miner Core Scientific vraagt uitstel van betaling aan’

Bitcoin miner Core Scientific is van plan om faillissementsbescherming aan te vragen in Texas. Dat meldt CNBC.

Uitstel van betaling

Core Scientific is een van de grootste beursgenoteerde mining bedrijven van de Verenigde Staten. Ze hebben nog wel een positieve cashflow, maar het is niet genoeg om de schulden terug te betalen. Het bedrijf kocht nieuwe mining rigs op met geleend geld, maar kan dit nu niet afbetalen.

Belangrijk detail is wel dat Core Scientific niet op het nieuws heeft gereageerd en zelf geen officiële uitlatingen heeft gedaan. CNBC verwijst naar bronnen die inzichten hebben in het financiële plaatje van Core Scientific.

Opvallend genoeg werd vorige week duidelijk dat de grootste schuldeiser een kredietlijn van $72 miljoen wilde openen. Daarmee hoopten ze het faillissement te kunnen voorkomen.

De aanvraag voor faillissementsbescherming (Chapter 11) zorgt voor een bijzondere situatie. Want ondanks de indiening kiest Core Scientific er niet voor om zaken te liquideren. Het zal gewoon normaal z’n proof-of-work blijven doen en daarmee bitcoin blijven verdienen.

‘Geen paniek’

Er is naar verluidt een deal bereikt met senior security noteholders die het grootste deel van de schuld van het bedrijf in handen hebben.

Het lijkt er op dat het bedrijf met de Chapter 11-indiening vooral officieel uitstel van betaling wil krijgen, en niet per se focust op herstructurering.

Het Amerikaanse faillissementsrecht biedt de mogelijkheeid om een bedrijf in problemen te redden, enigszins vergelijkbaar met de surseance van betaling in de Nederlandse wetgeving.

In november hintte de miner al naar de financiële problemen. Ze noteerden een verlies van maar liefst $435 miljoen.

Naast de aandelen van Core Scientific zijn ook die van concurrenten Riot Blockchain, Argo Blockchain en Marathon Digital enorm gedaald.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining