Investeerder wil $72 miljoen lenen aan bitcoin miner Core Scientific

Investeringsbank B Riley heeft een nieuw financieringsplan van $72 miljoen voorgesteld aan bitcoin miner Core Scientific. Ze willen voorkomen dat het bedrijf failliet gaat.

Lening aan miner

B Riley is momenteel al een van de kredietverstrekkers van Core Scientific. Ze zijn welwillend om meer geld in het bedrijf te stoppen:

“Naar onze mening is het grootste deel van de problemen van Core Scientific aan hunzelf te danken en kunnen ze worden gecorrigeerd door een open, transparante discussie en voortdurende participatie met haar schuldeisers en aandeelhouders.

De investeringsbank heeft al een lening uitstaan van $42 miljoen bij Core. In hun ogen kan de nieuwe financiering “gunstige voorwaarden hebben, waardoor het bedrijf meer dan twee jaar de tijd krijgt om winstgevend te worden”.

Core Scientific was ooit (van wat bekend is) de grootste bitcoin miner. Eind oktober deelden ze dat er risico’s waren van een eventueel faillissement. De aandelen op de Nasdaq daalden grofweg 80%. Begin dit jaar ging Core Scientific naar de beurs na een fusie met Power & Digital Infrastructure Acquisition Corp.

Geldnood

In november herhaalde het de boodschap dat ze tegen het einde van dit jaar zonder geld zou kunnen komen te zitten. Terwijl de energiekosten stijgen en de prijs van bitcoin daalt, komen veel mining bedrijven in geldnood.

Het probleem is volgens B Riley zei dat Core Scientific ongeveer $300 miljoen aan leningen heeft met een zeer korte looptijd. Deze zijn aangegaan toen de cryptomarkt in euforie nieuwe prijsrecords noteerde:

“Deze schulden zijn aangegaan als onderdeel van een agressieve, slecht doordachte strategie van het bedrijf om door te gaan met het uitbouwen van energiefaciliteiten en het aantal mining rigs, zonder ooit bitcoin te verkopen of prijzen af te dekken.”

Naast de aandelen van Core Scientific zijn ook die van concurrenten Riot Blockchain, Argo Blockchain en Marathon Digital enorm gedaald.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining