Bitcoin miner Hut 8 sleept stroomleverancier rechtszaal in

Bitcoin miner Hut 8 Mining Corporation heeft een rechtszaak aangespannen bij een Canadese rechtbank. Het gaat om een zaak tegen zijn energieleverancier.

Energiegeschil

Hut 8 heeft een claim ingediend bij het Superior Court of Justice van Ontario. Ze gaan de juridische strijd aan tegen Validus Power. Dit is de energieleverancier voor een van hun mining farms in North Bay in de staat Ontario.

Het zou in november 2022 mis zijn gegaan. De twee zijn volgens Hut 8 in een geschil verwikkeld vanwege verzuim. Validus zou "zijn contractuele verplichtingen niet hebben nagekomen" wat betreft de stroomafnameovereenkomst. Dit staat ook wel bekend als een PPA, of power purchase agreement.

In zijn nieuwe rechtszaak Hut 8 een vergoeding voor de "financiële schade die ze hebben opgelopen als gevolg van het geschil". Ze willen dat bepalingen volgens de overeenkomst ook daadwerkelijk worden nageleefd.

Hut 8 en Validus werken sinds eind 2021 samen. Laatstgenoemde levert sindsdien 35 megawatt (MW) stroom aan North Bay. Het plan was om dit eind 2021 te gaan opschalen tot 100 MW.

Vergoeding

Het blijkt dat het nutsbedrijf niet heeft kunnen leveren en daarom eist Hut 8 nu een vergoeding voor de hogere kosten die zijn gemaakt vergeleken met de getekende deal.

Maar ook Validus doet mee met het moddergooien; in hun ogen betaalde Hut 9 de stroomkosten niet, waardoor het ze de mining farm helemaal van het lichtnet loskoppelden.

Daardoor kan het bedrijf, dat door Nederlander Marc van der Chijs is opgericht, helemaal niets meer doen met hun rigs en dus lopen ze omzet mis. Het zou gaan om 8.800 mining rigs waarmee het bedrijf 0,84 EH/s genereerde. Dat zou dan weer een kwart van de totale rekenkracht van Hut 8 zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCanadamining