Bitcoin miner Hut 8 heeft inmiddels meer dan 8.000 bitcoin op de balans staan

De Canadese bitcoin miner Hut 8 heeft inmiddels meer dan 8.000 bitcoin op de balans staan. Duidelijk is dat Hut 8 niet van plan is te stoppen met hun plan om de zelf-gemijnde bitcoin in de schatkist te bewaren.

375 bitcoin in augustus

In het nieuwe maandrapport voor de maand augustus 2022 schrijft Hut 8 dat het in totaal 375 bitcoin heeft toegevoegd aan de schatkist. Daarmee komt het totaal op 8.111 bitcoin voor Hut 8. Op dagelijkse basis haalt Hut 8 gemiddeld 12,1 bitcoin, waarmee het 125,8 bitcoin per exahash aan hashrate verdiende.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoewel vele andere bitcoin miners de afgelopen periode hebben moeten verkopen om het hoofd boven water te houden, is Hut 8 één van de weinige partijen die alle bitcoin binnenboord heeft gehouden. Een flinke prestatie, gezien de bitcoin koers vanaf de all-time high ruim 70 procent is verloren op de huidige koers van 19.800 dollar.

Hut 8 richt zich overigens niet alleen op bitcoin mining. Het bedrijf gebruikt ook mining-apparatuur om dienstverlening op het gebied van kunstmatige intelligentie, machine learning en het renderen van videomateriaal aan te bieden. Zo is Hut 8 voor zijn inkomsten niet compleet afhankelijk van bitcoin mining, wat het wellicht eenvoudiger maakt om alle mining-opbrengsten binnenboord te houden.

Extra capaciteit voor Hut 8

Naast de indrukwekkende bitcoin-voorraad, blijft Hut 8 ook zijn hashrate flink uitbreiden. Dat zorgt ervoor dat Hut 8 momenteel kan bogen op een hashrate van 2,98 exahash per seconde, exclusief de machines die dit jaar nog uit de roulatie gaan. Gemiddeld worden er bij Hut 8 maandelijks 1.000 nieuwe machines geïnstalleerd.

Dat is overigens nodig om niet achterop te raken bij de rest van de industrie. De bitcoin hashrate blijft door de jaren heen flink toenemen en als miners te lang geen nieuwe machines aan hun floot toevoegen, dan halen ze relatief gezien steeds minder bitcoin binnen. Hut 8 blijft met regelmatige uitbreidingen van de floot echter bij de top van de industrie horen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....