Bitcoin miner Marathon sluit deal met Silvergate Bank voor $100 miljoen aan krediet

Marathon Digital Holdings heeft een doorlopende kredietlijn van $100 miljoen veiliggesteld bij Silvergate Bank. Daarmee heeft het bedrijf een zekerheidje voor de toekomst ingebouwd: er is meer geld beschikbaar, voor het geval dat dat nodig is.

Marathon stelt lening vast

Marathon is een Amerikaanse Bitcoin miner. Ze zijn genoteerd aan de techbeurs Nasdaq onder de ticker MARA.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het akkoord dat ze hebben met Silvergate betreft een kredietlijn: een soort van pool van geld waar ze altijd terecht kunnen als ze deze $100 miljoen nodig hebben. Het geeft ze flexibiliteit om extra geld te gebruiken indien dat nodig is. Zie het als een creditcard met daarop een limiet, maar dan in het groot.

De lening die nu is veiliggesteld, zal worden gebruikt om de mining rigs te financieren die het bedrijf in de toekomst hoopt aan te schaffen. Het krediet is beschikbaar voor een jaar. Ook kan het jaarlijks worden verlengd als Silvergate Bank en Marathon hier beide achter staan.

Opmerkelijk blijft dat dit soort constructies steeds gangbaarder worden. Mining bedrijven die hun BTC níet hoeven te verkopen om wél nieuwe investeringen te kunnen doen.

Ze maken in wezen gebruik van het 'oude systeem' waarin geld erg goedkoop te verkrijgen is, om dat dan vervolgens op hun mining farms om te zetten in 'schaars digitaal geld', dat moeilijk te verkrijgen is.

Bitcoin op de balans

Marathon Digital deelt ook dat ze dit jaar al bijna 27.000 ASIC-mining rigs heeft ontvangen van Bitmain. Ook zijn er nog eens 8.459 ASIC miners onderweg. Naar verluidt heeft het bedrijf momenteel al 25.272 actieve miners, die met z'n allen ongeveer 2,7 EH/s produceren. Schijnbaar zijn niet ál de rigs operationeel.

Marathon Digital publiceerde vandaag ook updates over de bitcoin die ze hebben verdiend met het minen, evenals updates over hun mining farms.

In het derde kwartaal verhoogde Marathon zijn bitcoin "productie" met 91% op kwartaalbasis tot 1.252 bitcoin. Daardoor groeide het totale aantal bitcoin dat ze in bezit hebben tot ongeveer 7.035 BTC. Dat komt neer op ongeveer $336,3 miljoen.

De aandelen van Marathon zijn meer dan 200% gestegen in de laatste maanden. Het was zelfs gunstiger om in MARA te investeren, dan om BTC aan te houden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining