Bitcoin miner schikt $1 miljoen in zaak over financiering

Een bitcoin miner heeft een schikking getroffen voor $1 miljoen met de effectentoezichthouder van de Amerikaanse staat Massachusetts. Het bedrijf had een aantal dingen verborgen gehouden die wel gedeeld hadden moeten worden met de toezichthouder.

Miner in de problemen

Het gaat om het in Florida gevestigde US Data Mining Group (DMG). Ze hadden met een Series A-ronde $25 miljoen opgehaald. Echter deden ze dit zonder registratie bij de toezichthouder.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vervolgens raakten er twee personen betrokken bij de promotie van deze financieringsronde. Zij stonden echter op een lijst bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

In 2019 bereikten John Stetson en Mark Groussman een schikking met de SEC over fraude omtrent penny stock van $27 miljoen. Zij waren de belangrijkste investeerders en schuldfinanciers van DMG.

De SEC beschuldigde het tweetal in het verleden van "klassiek pump-and-dumps" en "lucratieve marktmanipulatie".

Informatie achterhouden

De toezichthouder beweert dat deze informatie voor andere investeerders in DMG verborgen is gehouden. DMG wist dat Stetson en Groussman door de SEC als "bad actors" werden beschouwd. Daarom moet het miningbedrijf nu $1 miljoen betalen aan de toezichthouder.

De waakhond stelt ook DMG de wet heeft overtreden omdat ze nergens geregistreerd zijn. Let op: het gaat hier om een ander bedrijf dan het Canadese beursgenoteerde miningbedrijf DMG.

Volgens de effectenafdeling van het Office of the Commonwealth of Massachusetts was iets minder dan $3,5 miljoen afkomstig van investeerders in Massachusetts. Vijf financierders uit de staat kochten 3.707 aandelen voor $795 per stuk.

DMG heeft de aanklachten en de schikking nog niet toegegeven of ontkend.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminerSEC