Bitcoin miner TeraWulf bekijkt strategische samenwerkingen voor hogere winsten

1369 totale weergaven

 

Bitcoin mining bedrijf TeraWulf overweegt fusies om de winstmarges te verbeteren terwijl het zich concentreert op organische groei en aandeelhoudersrendement, nu de verwachtingen voor consolidaties in de industrie stijgen na de halvering van de Bitcoin.

Nieuwe kansen om winstmarges te vergroten

Bitcoin mining bedrijf TeraWulf staat open voor fusies met andere entiteiten als het de winstmarges kan vergroten. Deze strategische overweging maakt deel uit van de stijgende verwachtingen voor fusies en overnames (M&A) in de mining sector na de laatste Bitcoin Halving.

De chief strategy officer van TeraWulf, Kerri Langlais, benadrukte de focus van het bedrijf op winstgevendheid in plaats van alleen maar uitbreiden omwille van de groei.

Focus op organische groei en aandeelhoudersrendement

TeraWulf blijft prioriteit geven aan organische groei in zijn bestaande vestigingen en streeft naar een duurzaam rendement voor aandeelhouders.

Het bedrijf heeft met name een aanzienlijke groei van zijn self-mining capaciteit bereikt, tot ongeveer 8,8 exahashes per seconde (EH/s), een stijging van 76% op jaarbasis. In juni 2024 heeft TeraWulf 177 bitcoins gedolven, waarmee de productie stabiel blijft.

Gebruik maken van kernenergie voor mining

Een onderscheidend kenmerk van de activiteiten van TeraWulf is het gebruik van kernenergie voor het delven. Dankzij deze energiebron kan het bedrijf winstgevend blijven als de Bitcoin prijs boven de $40.000 blijft.

Momenteel wordt de Bitcoin verhandeld op $67,800.00, een daling van 1.23% in de afgelopen 24 uur. TeraWulf’s afhankelijkheid van kernenergie helpt het bedrijf om de operationele kosten effectief te beheren, met stroomkosten van gemiddeld $32.373 per gedolven Bitcoin.

Consolidatie in de sector en vooruitzichten voor de toekomst

Het potentieel voor meer fusies en overnames is duidelijk, met opmerkelijke stappen in de industrie zoals de poging tot overname van Bitfarms door Riot Platforms en de fusie van CleanSpark met Griid Infrastructure.

Langlais verwacht meer fusies en overnames, maar merkt op dat waarderingsverschillen het sluiten van deals kunnen bemoeilijken. TeraWulf’s strategie omvat een zorgvuldige kapitaalallocatie om winstgevende groei te garanderen in plaats van louter expansie.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....