Bitcoin kopen in Nederland – zo doe je dat!

Bitcoin kopen, de koning onder de crypto! Zitten we momenteel aan de vooravond van een enorme stijging op BTC? Of buigt de langzaam stijgende lijn toch weer naar benden af? Verschillende experts voorspellen dat de huidige prijs slechts een fractie is van waar Bitcoin uiteindelijk naartoe zal gaan. Dit is dus een prachtig moment om Bitcoin te kopen! In dit artikel leggen we jou uit hoe je Bitcoin (BTC) kunt kopen bij eToro en Coinbase onze favoriete bedrijven om Bitcoin te kopen. Bekijk stap voor stap hoe je de coin kunt aanschaffen en beginnen met jouw crypto investeringen! 

Beste crypto exchange

eToro - de nummer 1 crypto exchange wereldwijd

 • Wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers
 • Groot aantal cryptocurrencies beschikbaar
 • Naast crypto tal van andere projecten om in te investeren
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Huidige Bitcoin (BTC) koers

Momenteel is de prijs: $68,860.00, dit is een verschil van 1.44% in de afgelopen 24 uur. De koers van Bitcoin houdt de gemoederen al lange tijd bezig, sinds de Bitcoin halving verwachten experts door schaarste een flinke stijging. Die stijging blijft tot nu toe nog uit, maar de signalen zijn veelbelovend. De all-time high van Bitcoin ($73628.4) zitten we nog een stuk vanaf. Echter kan het snel gaan. Wees er dus snel bij voordat er een nieuwe all-time high bereikt wordt en je niet meer kunt profiteren van een flinke waardestijging van deze coin.  

 

De Bitcoin koers is na de Bitcoin halving flink aan het schommelen. Hier kan jij je voordeel mee doen door op het juiste moment Bitcoin te kopen.

Bitcoin kopen – top 5 beurzen

We leggen in dit artikel de nadruk op eToro en Coinbase, deze beurzen werken intuïtief en zijn veilig. Naast deze twee bedrijven is dit onze top 5, stuk voor stuk goede crypto exchanges.

 1. eToro het beste trading platform van Nederland
 2. MEXCgrote crypto exchange in Nederland
 3. Coinbaseveel valuta beschikbaar
 4. Krakenlage transactiekosten
 5. OKX – wereldbekende exchange
 6. Binance – bekende exchange met eigen coin
 7. ByBit – exchange met DeFi kenmerken
 8. PrimeXBT – broker met veel voordelen
 9. Margex – bonussen verdienen met dit platform
 10. KuCoin – CEX en DEX kenmerken
 11. BingX – uitstekend trading platform
 12. YouHodler bekend om geavanceerde trading tools

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Hoe koop je Bitcoin in Nederland?

Het is een relatief eenvoudige procedure die je kan volgen via elke legaal beschikbare beurs of broker. Het proces van het kopen van Bitcoin verschilt niet veel van het proces van het kopen van aandelen, waardoor het relatief eenvoudig is om Bitcoins aan te schaffen. Het aankopen van Bitcoin kan tegenwoordig ook simpel via verschillende betaalmethoden zoals, creditcard, iDeal en Paypal. De laatste twee lichten we verder toe in dit artikel. Wij willen jou graag helpen bij het doen van je eerste Bitcoin aankoop, daarom hebben we het proces voor het kopen stap voor stap inzichtelijk gemaakt voor eToro en Coinbase. 

Bitcoin kopen via eToro 

Zoals eerder vermeld is het relatief eenvoudig om Bitcoin te kopen.

Wij hebben het proces van Bitcoin kopen bij eToro helemaal voor jou doorlopen en hieronder uiteengezet in 8 simpele stappen: 

  Stap 1: Bezoek de eToro website

 1. Stap 1: bezoek de eToro website

  klik op de knop “Aanmelden” om een nieuw account aan te maken. Als je al een account hebt met fondsen erin, kun je naar stap 5 gaan.

  stap 1 - eToro aanmelden - bitcoin kopen

 2. Stap 2: aanmelden

 3. Stap 2: aanmelden

  Je wordt nu gevraagd om te kiezen hoe je je wilt aanmelden bij eToro. Dit kan via Google, Facebook of via e-mail.

  stap 2 - aanmelden - join eToro

 4. Stap 3: gegevens invullen

 5. Stap 3: gegevens invullen

  Zodra je de voorkeursmethode hebt gekozen om je aan te melden, wordt je gevraagd een gebruikersnaam te kiezen en persoonlijke informatie in te vullen om je profiel te voltooien. Dit omvat het beantwoorden van een set vragen en het uploaden van officiële documenten zoals een paspoort.

  stap 3 - profiel invullen - eToro - bitcoin kopen in Nederland

  Het voltooien van je profiel is uiterst belangrijk in het proces. Als je de KYC-procedure niet voltooit, kun je eenvoudigweg geen transacties doen.

 6. Stap 4: geld storten

 7. Stap 4: geld storten

  Nadat alle verificatiestappen zijn voltooid, kun je geld op je account storten. Kies een van de beschikbare methoden op eToro, zoals iDEAL, creditcard of bankoverschrijving. PayPal is ook mogelijk na de eerste storting. In dit voorbeeld gebruiken we iDEAL.

  stap 4 - bitcoin kopen met ideal - bitcoin kopen met paypal

 8. Stap 5: Bitcoin zoeken op eToro

 9. Stap 5: Bitcoin zoeken op eToro

  Je kunt nu Bitcoin kopen op eToro. Om dit te doen, navigeer je naar de zoekbalk bovenaan en typ je “Bitcoin”. Er zijn verschillende Bitcoin-opties, dus zorg ervoor dat je degene met de ticker ‘BTC’ kiest.

  stap 5 - Bitcoin kopen op eToro

 10. Stap 6: crypto handelspagina

 11. Stap 6: crypto handelspagina

  Zodra je op trade hebt geklikt, word je naar de Bitcoin-handelspagina geleid. Vanaf deze pagina kun je het nieuws, statistieken en analyses over Bitcoin bekijken.

  stap 6 - Bitcoin handelspagina - etoro

 12. Stap 7: hoeveelheid Bitcoin bepalen

 13. Stap 7: hoeveelheid Bitcoin bepalen

  Nadat je hebt besloten hoeveel Bitcoin je wilt kopen, druk je nogmaals op de knop ‘Trade’. Hierdoor wordt een pop-up geopend waarin je het exacte bedrag aan Bitcoin in dollars kunt invullen.

  stap 7 - bepaal hoeveel Bitcoin je wilt kopen op eToro

 14. Stap 8: controleren en bevestigen

 15. Stap 8: controleren en bevestigen

  Je bent nu slechts één klik verwijderd van het voltooien van het proces. Controleer of het bedrag aan Bitcoin dat je wilt kopen correct is en klik op de knop ‘Buy’. Binnen enkele seconden ontvang je het juiste bedrag aan Bitcoin.

  stap 8 - check je portfolio - zo kun je bitcoin kopen in Nederland

  Om te controleren of het is gelukt, ga je naar de pagina ‘Portfolio’ en zie je de verdeling van je portefeuille.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Bitcoin kopen op Coinbase

In dit gedeelte geven we een stappenplan voor Bitcoin kopen op Coinbase.

Coinbase is geselecteerd, omdat het een van de beste exchanges is om Bitcoin te kopen in Nederland. Wij hebben het proces bij Coinbase helemaal voor jou doorlopen en hieronder uiteengezet in 8 simpele stappen:

  Stap 1: bezoek Coinbase

 1. Bezoek de Coinbase-website en maak een nieuw account. Om een nieuw account aan te maken, klik je op ‘Registreer’. Als je al een account hebt met fondsen erin, kun je naar stap 5 gaan, waarin wordt uitgelegd hoe je Bitcoin moet kopen.

 2. Stap 2: aanmelden

 3. Stap 2: aanmelden

  Je wordt nu gevraagd om de aanmeld methode voor Coinbase te kiezen. De opties om te registreren zijn via een Google-account of e-mail.

 4. Stap 3: gegevens invullen

 5. Stap 3: gegevens invullen

  Zodra je een voorkeursmethode hebt gekozen om je aan te melden, wordt je gevraagd om je wettelijke naam en wachtwoord voor je account in te voeren. Nadat je dit hebt ingevuld, wordt er een bevestigings e-mail gestuurd om het account te verifiëren.

  Om je account verder te beveiligen om Bitcoin veilig te kopen, wordt je ook verifiëren met je telefoonnummer.

 6. Stap 4: KYC-procedure

 7. Stap 4: KYC-procedure

  Voordat je Bitcoin koopt, vraagt Coinbase je om een KYC-procedure te doorlopen. Dit omvat het invullen van informatie zoals: land van verblijf, adres, paspoortfoto en betaalmethode.

 8. Stap 5: geld storten

 9. Stap 5: geld storen

  Zodra het account is geverifieerd, kun je geld storten. Klik op ‘Deposit’ en kies een van de 3 beschikbare opties. We raden aan om geld te storten via iDEAL omdat dit een bekende methode is in Nederland.

 10. Stap 6: Bitcoin kopen

 11. Stap 6: Bitcoin kopen

  Zodra de fondsen zijn aangekomen, kan je direct Bitcoin kopen. Ga naar de zoekbalk en zoek naar Bitcoin. Er zijn veel soorten Bitcoin om te kopen, dus zorg ervoor dat het de ticker ‘BTC’ is. Vul het bedrag aan Bitcoin in dat je wilt kopen.

 12. Stap 7: controleer orderpreview

 13. Stap 7: controleer orderpreview

  Controleer de orderpreview. Als alles correct is, ga je verder. Let op: Coinbase brengt een tarief in rekening bij het kopen van crypto.

 14. Stap 8: Bitcoin binnen account

 15. Stap 8: Bitcoin binnen account

  De gekochte Bitcoin zou binnen enkele seconden na het klikken op kopen in je account moeten verschijnen. Je hebt nu succesvol en veilig Bitcoin gekocht via Coinbase.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Bitcoin kopen – dit zijn de beste platformen

1. eToro – het nummer 1 platform 

eToro - beste platform om bitcoin te kopen

eToro is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een geschikt platform om Bitcoin te kopen en te verhandelen. eToro biedt bijna alle populaire cryptocurrencies aan, waaronder Bitcoin. Het platform is zeer bekend en geschikt voor zowel beginnende handelaren als ervaren handelaren op de markt.

Het kopen van Bitcoins in Nederland wordt vergemakkelijkt door de vele betaalmethoden die eToro aanbiedt. Bij eToro kun je Bitcoin kopen met de volgende betaalmethoden:

 • Creditcard
 • Bankoverschrijving
 • iDEAL
 • PayPal
 • Skrill
 • Trustly

Let op, want er zijn kosten verbonden. Je moet een stortingsvergoeding van 0,5% betalen en een koop-/verkoopvergoeding betalen van 1% bij elke transactie die je maakt.

Voordelen:

 • Beste online platform voor het kopen van crypto
 • Demo-account om te oefenen
 • Bitcoins kopen met iDEAL en creditcard
 • Educatief materiaal
 • Geschikt voor beginners en ervaren handelaren
 • Gebruiksgemak via de mobiele app

Nadelen:

 • Kosten worden in rekening gebracht bij inactiviteit
 • Alles op eToro wordt verhandeld in Amerikaanse dollars.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

2. MEXC – Bitcoin kopen met lage kosten

MEXC is een van de grootste exchanges ter wereld met miljoenen gebruikers en meer dan 2600 handelsparen. Bitcoin kopen en nieuwe crypto ontdekken is heel makkelijk via de officiële website of mobiele app.

MEXC is de perfecte optie voor beginners dankzij de gebruiksvriendelijke interface. Bovendien is het de perfecte optie voor individuen die onderweg willen handelen dankzij hun mobiele app en eigen crypto portemonnee. 

Handelen wordt vergemakkelijkt door de vele betaalmethoden die MEXC aanbiedt. Bij MEXC heb je de mogelijkheid om via de volgende betaalmethoden en transactie te doen:

 • Creditcard
 • Debitcard
 • Bankoverschrijving
 • Apple pay
 • Google pay
 • iDEAL

MEXC is veruit een van de beste beurzen als het gaat om gebruikerskosten. Voor spothandel hebben makers en takers een vergoeding van 0,1%, terwijl futures een vergoeding van 0% hebben voor makers en 0,02% voor takers.

Het storten en opnemen van crypto- of fiatvaluta is volledig gratis op MEXC, waardoor het een van de populairste plaatsen is om Bitcoin te kopen. Het is echter goed om op te merken dat er transactiekosten zijn, zoals gaskosten, bij het verhandelen van crypto. 

Voordelen:

 • Een bonus van 1.000 USDT te verdienen
 • Educational material on crypto
 • Bijna kosteloos
 • Grote MEXC community
 • 24/7 klantenservice
 • Demo account

Nadelen:

 • KYC-procedure
 • Geen nederlandse vertaling

 

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

3. Coinbase – veilig BTC kopen en verkopen 

Coinbase is een van de populairste crypto-exchanges in Nederland vanwege het enorme aanbod aan verschillende investering opties. Het is een gebruiksvriendelijk platform waar je gemakkelijk Bitcoin kunt kopen en nieuwe cryptocurrencies kunt ontdekken.

Vooral beginnende handelaren kunnen hun eerste stappen zetten bij Coinbase. Je hoeft geen ingewikkelde blockchain-technologie te begrijpen of wallets met lange adressen te hebben. Je kunt in een paar klikken Bitcoins kopen!

Bij Coinbase kun je betalen met de volgende methoden:

 • Creditcard
 • Bankoverschrijving
 • iDEAL
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Google Pay
 • Verschillende e-wallets

Er zijn kosten verbonden aan transacties op Coinbase. Afhankelijk van de stortings- of aankoopmethode brengt Coinbase je een ander bedrag in rekening. Als je Bitcoin koopt met iDEAL, betaal je een vergoeding van 1,49%, maar als je een creditcard gebruikt, wordt er 3,99% in rekening gebracht.

Om deze reden raden we aan om Bitcoin te kopen met iDEAL!

Voordelen:

 • Gebruiksvriendelijk platform
 • Mobiele app met portemonnee
 • Bitcoins kopen met iDEAL, PayPal en Google Pay
 • Zeer breed scala aan crypto tokens

Nadelen:

 • De KYC-procedure kan soms traag zijn.
 • Hoge transactiekosten.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

4. Kraken – koop Bitcoin snel en eenvoudig

Kraken is opgericht in 2011 en is een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. Het is volledig legaal in Nederland en biedt meer dan 200 cryptocurrencies om mee te handelen. Kraken is perfect voor beginners en ervaren handelaren, wat wordt benadrukt door de twee gratis apps: Kraken Exchange en Kraken Pro. 

In tegenstelling tot andere populaire exchanges biedt Kraken echter geen stortingsmethoden zoals iDEAL. Dit is een gemiste kans, want het is een van de gemakkelijkste en populairste betaalmethoden om Bitcoin te kopen in Nederland.

Er zijn kosten verbonden aan transacties via Kraken. Afhankelijk van je stortingsmethode kan Kraken tussen de 0,5% en 3,75% kosten in rekening brengen. Voor de handelskosten gebruikt Kraken echter een systeem op basis van niveaus dat verschilt van andere exchanges. 

De kosten van Kraken zijn goedkoop, maar ze zijn afhankelijk van het handelsvolume van de afgelopen 30 dagen. Bij Kraken, krijg je goedkopere vergoedingen naarmate je meer koopt. Het is goed om te weten dat de veranderingen in de kosten klein zijn, dus het zal niet veel uitmaken voor de totale kosten.   

Voordelen:

 • Lage transactiekosten
 • Geavanceerd platform met veel tools voor traders
 • Meer dan 200 cryptovalutas
 • Betrouwbaar sinds 2011

Nadelen:

 • Geen iDEAL als stortingsmethode
 • Hoge minimale opnamen

 

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

5. OKX – Goede exchange voor het Bitcoin kopen in Nederland

OKX, hoe Bitcoin kopen Nederland

OKX is een van de grootste crypto exchanges en de beste innovatieve broker crypto app van het moment met een P2P marktplaats. Met P2P wordt bedoeld dat je kunt traden met andere crypto investeerders. Zo is de DEX van OKX een uitstekend platform als je op zoek bent naar minder bekende crypto projecten.

De main CEX (gecentraliseerde exchange) van OKX biedt 370 cryptocurrency’s aan, terwijl de OKX DEX (gedecentraliseerde exchange) hier zowaar duizenden van de beste altcoins bij doet. Ook kun je bij OKX investeren in futures, opties en swaps.

Op OKX kun je Bitcoin kopen met de volgende betaalmethoden:

 • Creditcard
 • Bankoverschrijving
 • Peer 2 Peer trading

De investeerders die hun crypto beschikbaar willen stellen voor staking zijn bij OKX wederom bij het goede adres. Voor bijvoorbeeld Bitcoin die beschikbaar staat voor staking verdien je een APY van wel 5%.

OKX bezit ook TradingView integratie zodat signalen voor bepaalde crypto projecten daarop worden gezet, perfect voor ervaren beleggers. Ten slotte is OKX bekend geworden door haar snelle uitbetalingen die vaak binnen 5 minuten zijn gedaan zodat je vrijwel direct jouw nieuwe cryptomunten in je wallet hebt staan. Samengevat is OKX een van de beste crypto exchanges voor het Bitcoin kopen in Nederland.

Voordelen:

 • Zeer lage kosten
 • Staking is mogelijk
 • TradingView integratie
 • Centrale exchange

Nadelen:

 • Niet erg geschikt voor beginners

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Welke Bitcoin moet ik kopen?

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten Bitcoin beschikbaar op de markt, dus het is belangrijk om zorgvuldig te kiezen welke Bitcoin je koopt. Wanneer we het hebben over Bitcoin kopen, verwijzen we naar de Bitcoin met de ticker ‘BTC’.

Alle andere beschikbare versies van Bitcoin zijn verbonden met crypto forks. Bitcoin heeft veel verschillende forks meegemaakt, wat heeft geleid tot wel 100 verschillende versies van Bitcoin. Enkele opmerkelijke vermeldingen zijn Bitcoin Cash, Bitcoin Gold en Bitcoin Unlimited.

Elk van deze varianten is iets anders dan de andere en kan voor- of nadelen hebben ten opzichte van de originele Bitcoin. Zo heeft Bitcoin Cash een hogere doorvoer, waardoor het in staat is om meer transacties per seconde uit te voeren dan Bitcoin. Bitcoin Gold, nog een opmerkelijke fork, werd gecreëerd om het minen van cryptocurrency toegankelijker te maken voor mensen. 

Het is daarom belangrijk dat je op de hoogte bent van deze variaties, zodat je de juiste Bitcoin koopt.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Waarom Bitcoin kopen?

Of Bitcoin kopen de moeite waard is, is volledig afhankelijk van je eigen verwachtingen over de token en wat het doel is van je investering. Hieronder zullen we de mogelijke voordelen bespreken

1. Beperkt supply

De totale voorraad BTC is beperkt tot 21 miljoen tokens en dankzij zijn gedecentraliseerde karakter zal dit nooit veranderen. Het beperkte aanbod van Bitcoins, en de vermindering van mining beloningen, maakt Bitcoin kopen interessant voor investeerders.

2. Meest populaire cryptocurrency

Bitcoin bestaat sinds 2009 en wordt beschouwd als de meest populaire cryptocurrency. Voor de meerderheid van individuen was Bitcoin kopen niet mogelijk tot 2011, waar investeerders ongeveer 1 euro betalen voor 1 BTC.

Een investering van 50 euro destijds zou nu een totaal van 1,4 miljoen euro waard zijn. Natuurlijk heeft Bitcoin in deze tijd vele ups en downs gekend, waaronder zeer lange bearmarkten en 4 Bitcoin-halving.

3. Onbeperkt potentieel

Momenteel is de prijs van 1 Bitcoin(BTC)  $68,860.00 , dit lijkt erg hoog, maar het potentieel van Bitcoin gaat veel verder. Sommige analisten schatten dat de prijs zelfs kan oplopen tot een miljoen. Met een marktkapitalisatie van 1,3 biljoen dollar is het verreweg de grootste token.

Naarmate de mainstream adoptie van Bitcoin toeneemt en er nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden, zal de prijs naar verwachting stijgen. Lees ons Bitcoin koersverwachting artikel voor meer informatie. 

 

Kan je legaal Bitcoin kopen in Nederland?

Als je twijfelt over de legaliteit, hoef je je geen zorgen te maken. In Nederland is het namelijk volkomen legaal om Bitcoin te kopen bij erkende beurzen en brokers. 

Een broker zoals eToro is bijvoorbeeld gelicentieerd, wat betekent dat je veilig kunt handelen en geld kunt verdienen met crypto. Een licentie in Nederland houdt in dat de betreffende beurs geregistreerd staat als financiële instelling in het openbaar register van De Nederlandsche Bank (DNB). 

Door het openbare register van de DNB te raadplegen, kun je gemakkelijk controleren of een crypto exchange de juiste licenties heeft. Bij het samenstellen van deze gids hebben we gecontroleerd of alle besproken crypto exchanges in het bezit zijn van een dergelijke licentie.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Bitcoin kopen met iDEAL?

Handelen via iDEAL-stortingen wordt tegenwoordig steeds makkelijker. Toch is het alsnog belangrijk om kritisch te zijn op de verschillende aanbieders die deze service aanbieden. Zo bespaar je bij sommige brokers flink op storting kosten, terwijl andere brokers juist een groot aanbod en handige tools hebben.

Bitcoin kopen met iDEAL kan op twee manieren: daadwerkelijk met BTC kopen en investeren in CFD’s van Bitcoin. Dit hangt dus af van de broker die je kiest. Bij bijvoorbeeld Coinbase of eToro heb je de mogelijkheid om met iDEAL Bitcoin te kopen, terwijl je bij Plus500 enkel inzet op een koerswisseling van Bitcoin.

1. iDEAL op een exchange

Voor het direct kopen van Bitcoin met iDEAL zijn cryptocurrency exchanges een populaire keuze. In Nederland zijn er verschillende exchanges die iDEAL betalingen accepteren, waaronder Coinbase en eToro. 

Deze platforms bieden een eenvoudige manier om Bitcoin te kopen. Coinbase heeft een enorm aanbod aan cryptocurrencies naast Bitcoin. eToro staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en is ideaal voor beginners.

2. iDEAL via Peer-to-Peer (P2P) Platforms: 

Op P2P platforms zoals de DEX van OKX kun je BTC kopen van individuele verkopers in ruil voor iDEAL betalingen. Je kunt dus ook Bitcoin verkopen en iDEAL betalingen ontvangen. Dit geeft je de flexibiliteit om je verkoper of koper te kiezen en onderhandelingsmogelijkheden te verkennen. P2P-handel kan handig zijn voor diegenen die specifieke voorkeuren hebben bij het kopen van Bitcoin.

Voordelen:

 • Het is heel makkelijk
 • Zelf kiezen wat je met Bitcoin doet
 • In de toekomst wordt Bitcoin kopen met iDEAL zonder verificatie wellicht mogelijk

Nadelen:

 • Bitcoin kan volatiel zijn

Bitcoin kopen met PayPal?

Een van de meest eenvoudige en veelgebruikte manieren om aan Bitcoin te komen, is Bitcoin kopen via Paypal. Door de toenemende populariteit van cryptocurrency, bieden steeds meer platforms en exchanges deze digitale betaalwijze aan.

Voor Nederlandse klanten is deze crypto service in principe niet toegankelijk. Daarom zul je om met PayPal Bitcoin te kopen een account nodig hebben bij een broker als eToro of Coinbase.

Hier kun je vervolgens geld storten met PayPal omdat het om te zetten naar Bitcoin. Deze Bitcoin kun je in Nederland nog niet naar je PayPal account sturen, de wallet is namelijk (nog) niet beschikbaar in Nederland.

Afhankelijk van het platform dat je kiest om Bitcoin te kopen met PayPal, worden er verschillende commissies in rekening gebracht. Platforms zoals eToro rekenen 0% commissie voor degenen die PayPal willen gebruiken om Bitcoin te kopen op hun platform. Platformen zoals Coinbase rekenen echter 3,99% commissie alleen al voor het storten via PayPal, waardoor het minder aantrekkelijk is voor degenen die bitcoin willen kopen in Nederland. 

Voordelen:

 • Transacties binnen PayPal zijn heel snel
 • Je kunt met PayPal kleine bedragen storten
 • Eenvoudig betalingsproces
 • Een van de meest veilige online betaalmethodes
 • Kopersbescherming

Nadelen:

 • Wie meer handelt betaalt meer
 • PayPal beschikt over 4 crypto valuta’s.
 • Weinig trading tools of extras voor handelaren

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

BTC kopen via een Nederlandse bank?

Een van de vragen die vaak opduikt is hoe je Bitcoin kunt kopen bij een Nederlandse bank zoals Rabobank, ABN-AMRO of ING. Helaas is het niet mogelijk om rechtstreeks Bitcoin te kopen bij een Nederlandse bank. Hoewel het wel mogelijk is bij andere online banken zoals Revolut, laten Nederlandse banken dit niet toe. 

Bovendien zou het kopen van crypto via een bank het doel van decentralisatie tenietdoen. Het idee van crypto is dat er geen tussenpersonen of derden zijn die controle of zeggenschap hebben over de crypto en wat je ermee doet. Hoewel er een kleine mogelijkheid is dat het zou kunnen gebeuren, is het ongelooflijk onwaarschijnlijk. 

 

Conclusie – Bitcoin kopen in Nederland

Bitcoin kopen en verkopen is in Nederland op allerlei plekken mogelijk, maar onze nummer 1 is eToro. De websites in dit artikel verschillen natuurlijk in gebruiksvriendelijkheid en de manier waarop je Bitcoin kan kopen. Voor veel Nederlanders zal het belangrijk zijn om de Bitcoins met iDEAL af te kunnen rekenen, omdat het een vertrouwde en veilige methode is.

Voor beginnende en ervaren traders biedt eToro een flink aantal handige functies om gemakkelijk Bitcoin te kopen. Zo kan elke beginner al vanaf $50,- aan de slag, en hebben ervaren traders mogelijkheden om te leren over het traden in crypto.

Maak nu een account aan bij eToro, verifieer je identiteit en stort geld op om gelijk aan de slag te gaan met Bitcoin kopen.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Veelgestelde vragen 

Kun je anoniem Bitcoin kopen in Nederland?

Kun je in Nederland Bitcoin kopen zonder verificatie?

Hoe kan ik Bitcoin kopen zonder ID?

Waar kan je het best Bitcoin kopen?

Kun je zakelijk Bitcoin kopen?

Wanneer kun je het best BTC kopen?

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...