Bitcoin kopen – hoe koop je veilig Bitcoin?

Jij bent opzoek naar een website waar je veilig Bitcoin kan kopen? Die heb je gevonden. Wij van Bitcoinmagazine zijn gespecialiseerd in crypto en Bitcoin. In dit artikel lees je een uitgebreide handleiding hoe je veilig Bitcoin kunt kopen bij 2 van onze favoriete trading bedrijven, eToro en Coinbase. We leggen stap voor stap uithoe het werkt, zodat jij precies weet hoe het werkt.  

Huidige Bitcoin (BTC) koers

Momenteel is de prijs: $66809, dit is een verschil van 0.14% in de afgelopen 24 uur. 

De Bitcoin koers is na de Bitcoin halving flink aan het schommelen. Hier kan jij je voordeel mee doen door op het juiste moment Bitcoin te kopen.

Bitcoin kopen – top 5 beurzen

We leggen in dit artikel de nadruk op eToro en Coinbase, deze beurzen werken intuïtief en zijn veilig. Naast deze twee bedrijven is dit onze top 5, stuk voor stuk goede crypto exchanges.

 1. eToro – wat ons betreft het beste trading platform van Nederland.
 2. MEXC – grote crypto exchanges in Nederland.
 3. Coinbase – veel valuta beschikbaar.
 4. Kraken – lage transactiekosten.
 5. YouHodler – staat bekend om de geavanceerde trading tools
Beste crypto exchange

eToro - de nummer 1 crypto exchange wereldwijd

 • Wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers
 • Groot aantal cryptocurrencies beschikbaar
 • Naast crypto tal van andere projecten om in te investeren
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe je eigen onderzoek.

 

Hoe koop je Bitcoin in Nederland?

Het is een relatief eenvoudige procedure die je kan volgen via elke legaal beschikbare beurs of broker. Het proces van het kopen van Bitcoin verschilt niet veel van het proces van het kopen van aandelen, waardoor het relatief eenvoudig is om Bitcoins aan te schaffen. Het aankopen van Bitcoin kan tegenwoordig ook simpel via verschillende betaalmethoden zoals, creditcard, iDeal en Paypal. De laatste twee lichten we verder toe in dit artikel. Wij willen jou graag helpen bij het doen van je eerste Bitcoin aankoop, daarom hebben we het proces voor het kopen stap voor stap inzichtelijk gemaakt voor eToro en Coinbase. 

Bitcoin kopen via eToro 

Zoals eerder vermeld is het relatief eenvoudig om Bitcoin te kopen.

Wij hebben het proces van Bitcoin kopen bij eToro helemaal voor jou doorlopen en hieronder uiteengezet in 8 simpele stappen: 

 1. Stap 1: bezoek de eToro-website
 2. Stap 2: aanmelden
 3. Stap 3: gegevens invullen
 4. Stap 4: geld storten
 5. Stap 5: Bitcoin zoeken op eToro
 6. Stap 6: Bitcoin handelspagina
 7. Stap 7: hoeveelheid Bitcoin bepalen
 8. Stap 8: controleren en bevestigen
 1. Stap 1: bezoek de eToro website

  klik op de knop “Aanmelden” om een nieuw account aan te maken. Als je al een account hebt met fondsen erin, kun je naar stap 5 gaan.

  stap 1 - eToro aanmelden - bitcoin kopen

 2. Stap 2: aanmelden

  Je wordt nu gevraagd om te kiezen hoe je je wilt aanmelden bij eToro. Dit kan via Google, Facebook of via e-mail.

  stap 2 - aanmelden - join eToro

 3. Stap 3: gegevens invullen

  Zodra je je voorkeursmethode hebt gekozen om je aan te melden, wordt je gevraagd een gebruikersnaam te kiezen en persoonlijke informatie in te vullen om je profiel te voltooien. Dit omvat het beantwoorden van een set vragen en het uploaden van officiële documenten zoals een paspoort.

  stap 3 - profiel invullen - eToro - bitcoin kopen in Nederland

  Het voltooien van je profiel is uiterst belangrijk in het proces. Als je de KYC-procedure niet voltooit, kun je eenvoudigweg geen transacties doen.

 4. Stap 4: geld storten

  Nadat alle verificatiestappen zijn voltooid, kun je geld op je account storten. Kies een van de beschikbare methoden op eToro, zoals iDEAL, creditcard of bankoverschrijving. PayPal is ook mogelijk na de eerste storting. In dit voorbeeld gebruiken we iDEAL.

  stap 4 - bitcoin kopen met ideal - bitcoin kopen met paypal

 5. Stap 5: Bitcoin zoeken op eToro

  Je kunt nu Bitcoin kopen op eToro. Om dit te doen, navigeer je naar de zoekbalk bovenaan en typ je “Bitcoin”. Er zijn verschillende Bitcoin-opties, dus zorg ervoor dat je degene met de ticker ‘BTC’ kiest.

  stap 5 - Bitcoin kopen op eToro

 6. Stap 6: crypto handelspagina

  Zodra je op trade hebt geklikt, word je naar de Bitcoin-handelspagina geleid. Vanaf deze pagina kun je het nieuws, statistieken en analyses over Bitcoin bekijken.

  stap 6 - Bitcoin handelspagina - etoro

 7. Stap 7: hoeveelheid Bitcoin bepalen

  Nadat je hebt besloten hoeveel Bitcoin je wilt kopen, druk je nogmaals op de knop ‘Trade’. Hierdoor wordt een pop-up geopend waarin je het exacte bedrag aan Bitcoin in dollars kunt invullen.

  stap 7 - bepaal hoeveel Bitcoin je wilt kopen op eToro

  Bovendien kunnen gebruikers kiezen tussen een ‘market order’ of een ‘limit order’. Marktorders kopen Bitcoin tegen de huidige marktprijs, terwijl limietorders Bitcoin kopen tegen een specifieke doelprijs die jij als gebruiker wilt instellen.

 8. Stap 8: controleren en bevestigen

  Je bent nu slechts één klik verwijderd van het voltooien van het proces. Controleer of het bedrag aan Bitcoin dat je wilt kopen correct is en klik op de knop ‘Buy’. Binnen enkele seconden ontvang je het juiste bedrag aan Bitcoin.

  stap 8 - check je portfolio - zo kun je bitcoin kopen in Nederland

  Om te controleren of het is gelukt, ga je naar de pagina ‘Portfolio’ en zie je de verdeling van je portefeuille.

 

Beste crypto exchange

eToro - de nummer 1 crypto exchange wereldwijd

 • Wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers
 • Groot aantal cryptocurrencies beschikbaar
 • Naast crypto tal van andere projecten om in te investeren
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe je eigen onderzoek.

 

Bitcoin kopen op Coinbase

In dit gedeelte geven we een stappenplan voor Bitcoin kopen op Coinbase.

Coinbase is geselecteerd, omdat het een van de beste exchanges is om Bitcoin te kopen in Nederland. Wij hebben het proces bij Coinbase helemaal voor jou doorlopen en hieronder uiteengezet in 8 simpele stappen:

 1. Stap 1: bezoek de Coinbase-website
 2. Stap 2: aanmelden
 3. Stap 3: gegevens invullen
 4. Stap 4: geld storten
 5. Stap 5: Bitcoin zoeken op eToro
 6. Stap 6: Bitcoin handelspagina
 7. Stap 7: hoeveelheid Bitcoin bepalen
 8. Stap 8: controleren en bevestigen

 • Stap 1: bezoek de Coinbase-website

  Bezoek de Coinbase-website en maak een nieuw account. Om een nieuw account aan te maken, klik je op ‘Registreer’. Als je al een account hebt met fondsen erin, kun je naar stap 5 gaan, waarin wordt uitgelegd hoe je Bitcoin moet kopen.

 • Stap 2: aanmelden

  Je wordt nu gevraagd om de aanmeld methode voor Coinbase te kiezen. De opties om te registreren zijn via een Google-account of e-mail.

 • Stap 3: gegevens invullen

  Zodra je een voorkeursmethode hebt gekozen om je aan te melden, wordt je gevraagd om je wettelijke naam en wachtwoord voor je account in te voeren. Nadat je dit hebt ingevuld, wordt er een bevestigings e-mail gestuurd om het account te verifiëren.

  Om je account verder te beveiligen om Bitcoin veilig te kopen, wordt je ook verifiëren met je telefoonnummer.

 • Stap 4: KYC-procedure

  Voordat je Bitcoin koopt, vraagt Coinbase je om een KYC-procedure te doorlopen. Dit omvat het invullen van informatie zoals: land van verblijf, adres, paspoortfoto en betaalmethode.

 • Stap 5: geld storten

  Zodra het account is geverifieerd, kun je geld storten. Klik op ‘Deposit’ en kies een van de 3 beschikbare opties. We raden aan om geld te storten via iDEAL omdat dit een bekende methode is in Nederland.

 • Stap 6: Bitcoin kopen

  Zodra de fondsen zijn aangekomen, kan je direct Bitcoin kopen. Ga naar de zoekbalk en zoek naar Bitcoin. Er zijn veel soorten Bitcoin om te kopen, dus zorg ervoor dat het de ticker ‘BTC’ is. Vul het bedrag aan Bitcoin in dat je wilt kopen.

 • Stap 7: Controleer orderpreview

  Controleer de orderpreview. Als alles correct is, ga je verder. Let op: Coinbase brengt een tarief in rekening bij het kopen van crypto.

 • Stap 8: Bitcoin binnen account

 • De gekochte Bitcoin zou binnen enkele seconden na het klikken op kopen in je account moeten verschijnen. Je hebt nu succesvol en veilig Bitcoin gekocht via een beurs.

  Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

  De beste beurzen voor het kopen van Bitcoin

  1. eToro – Bitcoin kopen op het nummer 1 platform 

  eToro - beste platform om bitcoin te kopen

  eToro is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een geschikt platform om Bitcoin te kopen en te verhandelen. eToro biedt bijna alle populaire cryptocurrencies aan, waaronder Bitcoin. Het platform is zeer bekend en geschikt voor zowel beginnende handelaren als ervaren handelaren op de markt.

  Het kopen van Bitcoins in Nederland wordt vergemakkelijkt door de vele betaalmethoden die eToro aanbiedt. Bij eToro kun je Bitcoin kopen met de volgende betaalmethoden:

  • Creditcard
  • Bankoverschrijving
  • iDEAL
  • PayPal
  • Skrill
  • Trustly

  Let op, want er zijn kosten verbonden. Je moet een stortingsvergoeding van 0,5% betalen en een koop-/verkoopvergoeding betalen van 1% bij elke transactie die je maakt.

  Voordelen

  • Beste online platform voor het kopen van crypto
  • Demo-account om te oefenen
  • Bitcoins kopen met iDEAL en creditcard
  • Educatief materiaal
  • Geschikt voor beginners en ervaren handelaren
  • Gebruiksgemak via de mobiele app

  Nadelen

  • Kosten worden in rekening gebracht bij inactiviteit
  • Alles op eToro wordt verhandeld in Amerikaanse dollars.

   

  Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

   

  2. MEXC – Bitcoin kopen met lage kosten

  MEXC is een van de grootste exchanges ter wereld met miljoenen gebruikers en meer dan 2600 handelsparen. Bitcoin kopen en nieuwe crypto ontdekken is heel makkelijk via de officiële website of mobiele app.

  MEXC is de perfecte optie voor beginners dankzij de gebruiksvriendelijke interface. Bovendien is het de perfecte optie voor individuen die onderweg willen handelen dankzij hun mobiele app en eigen crypto portemonnee. 

  Handelen wordt vergemakkelijkt door de vele betaalmethoden die MEXC aanbiedt. Bij MEXC heb je de mogelijkheid om via de volgende betaalmethoden en transactie te doen:

  • Creditcard
  • Debitcard
  • Bankoverschrijving
  • Apple pay
  • Google pay
  • iDEAL

  MEXC is veruit een van de beste beurzen als het gaat om gebruikerskosten. Voor spothandel hebben makers en takers een vergoeding van 0,1%, terwijl futures een vergoeding van 0% hebben voor makers en 0,02% voor takers.

  Het storten en opnemen van crypto- of fiatvaluta is volledig gratis op MEXC, waardoor het een van de populairste plaatsen is om Bitcoin te kopen. Het is echter goed om op te merken dat er transactiekosten zijn, zoals gaskosten, bij het verhandelen van crypto. 

  Voordeel 

  • Een bonus van 1.000 USDT te verdienen 
  • Educational material on crypto 
  • Bijna kosteloos 
  • Grote MEXC community
  • 24/7 klantenservice 
  • Demo account

  Nadeel

  • KYC-procedure
  • Geen nederlandse vertaling

   

  Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

  3. Coinbase – Veilig Bitcoin kopen en verkopen 

  Coinbase is een van de populairste crypto-exchanges in Nederland vanwege het enorme aanbod aan verschillende investering opties. Het is een gebruiksvriendelijk platform waar je gemakkelijk Bitcoin kunt kopen en nieuwe cryptocurrencies kunt ontdekken.

  Vooral beginnende handelaren kunnen hun eerste stappen zetten bij Coinbase. Je hoeft geen ingewikkelde blockchain-technologie te begrijpen of wallets met lange adressen te hebben. Je kunt in een paar klikken Bitcoins kopen!

  Bij Coinbase kun je betalen met de volgende methoden:

  • Creditcard
  • Bankoverschrijving
  • iDEAL
  • PayPal
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Verschillende e-wallets

  Er zijn kosten verbonden aan transacties op Coinbase. Afhankelijk van de stortings- of aankoopmethode brengt Coinbase je een ander bedrag in rekening. Als je Bitcoin koopt met iDEAL, betaal je een vergoeding van 1,49%, maar als je een creditcard gebruikt, wordt er 3,99% in rekening gebracht.

  Om deze reden raden we aan om Bitcoin te kopen met iDEAL!

  Voordelen

  • Gebruiksvriendelijk platform
  • Mobiele app met portemonnee
  • Bitcoins kopen met iDEAL, PayPal en Google Pay
  • Zeer breed scala aan crypto tokens

  Nadelen

  • De KYC-procedure kan soms traag zijn.
  • Hoge transactiekosten.

   

  Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

  4. Kraken – koop Bitcoin snel en eenvoudig

  Kraken is opgericht in 2011 en is een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. Het is volledig legaal in Nederland en biedt meer dan 200 cryptocurrencies om mee te handelen. Kraken is perfect voor beginners en ervaren handelaren, wat wordt benadrukt door de twee gratis apps: Kraken Exchange en Kraken Pro. 

  In tegenstelling tot andere populaire exchanges biedt Kraken echter geen stortingsmethoden zoals iDEAL. Dit is een gemiste kans, want het is een van de gemakkelijkste en populairste betaalmethoden om Bitcoin te kopen in Nederland.

  Er zijn kosten verbonden aan transacties via Kraken. Afhankelijk van je stortingsmethode kan Kraken tussen de 0,5% en 3,75% kosten in rekening brengen. Voor de handelskosten gebruikt Kraken echter een systeem op basis van niveaus dat verschilt van andere exchanges. 

  De kosten van Kraken zijn goedkoop, maar ze zijn afhankelijk van het handelsvolume van de afgelopen 30 dagen. Bij Kraken, krijg je goedkopere vergoedingen naarmate je meer koopt. Het is goed om te weten dat de veranderingen in de kosten klein zijn, dus het zal niet veel uitmaken voor de totale kosten.  

  Voordelen

  • Lage transactiekosten
  • Geavanceerd platform met veel tools voor traders
  • Meer dan 200 cryptovalutas
  • Betrouwbaar sinds 2011

  Nadelen 

  • Geen iDEAL als stortingsmethode
  • Hoge minimale opnamen 

   

  Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

  5. YouHodler – Bitcoin kopen in een paar stappen

  Youholder -bitcoin kopen

  YouHodler is een van de beste exchanges om Bitcoin te kopen in Nederland. Het platform is bevestigd in Zwitserland en is gereguleerd door financiële instellingen in de Europese Unie.  

  Bij YouHodler kunnen vooral beginnende handelaren hun eerste stappen zetten. Met het gebruiksvriendelijke platform kan je makkelijk Bitcoin kopen en nieuwe crypto ontdekken. Je hoeft geen ingewikkelde blockchain-technologie te begrijpen en in slechts een paar klikken kun je Bitcoins kopen.

  Op YouHodler kun je Bitcoin kopen met de volgende betaalmethoden:

  • Creditcard
  • Bankoverschrijving
  • Apple Pay
  • Crypto

  Er zijn best wel wat kosten verbonden aan traden met YouHodler. Afhankelijk van de stortings- of aankoopmethode brengt YouHodler je een ander bedrag in rekening. 

  Als je geld wilt storten dan is er een groot verschil tussen de opties. Bankoverschrijving kost $ 25 per transfer, terwijl creditcard of Apple Pay slechts 1% kosten. Als je echter op het platform zelf wilt handelen, moet de minimale transactie $ 30 zijn, met een vergoeding van 0,4% per transactie.

  Om deze reden raden we aan om Bitcoin te kopen via een van de goedkopere opties!

  Voordelen

  • Snelle opnames
  • Analyse tools
  • Mobiele applicaties 
  • Meer dan 50 crypto valutas

  Nadelen

  • Hoge stortingskosten 
  • Niet altijd transparent
  • Minimal storting van $ 100 met bankoverschrijving

   

  Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

   

  Welke Bitcoin moet ik kopen?

  Tegenwoordig zijn er verschillende soorten Bitcoin beschikbaar op de markt, dus het is belangrijk om zorgvuldig te kiezen welke Bitcoin je koopt. Wanneer we het hebben over Bitcoin kopen, verwijzen we naar de Bitcoin met de ticker ‘BTC’.

  Alle andere beschikbare versies van Bitcoin zijn verbonden met crypto forks. Bitcoin heeft veel verschillende forks meegemaakt, wat heeft geleid tot wel 100 verschillende versies van Bitcoin. Enkele opmerkelijke vermeldingen zijn Bitcoin Cash, Bitcoin Gold en Bitcoin Unlimited.

  Elk van deze varianten is iets anders dan de andere en kan voor- of nadelen hebben ten opzichte van de originele Bitcoin. Zo heeft Bitcoin Cash een hogere doorvoer, waardoor het in staat is om meer transacties per seconde uit te voeren dan Bitcoin. Bitcoin Gold, nog een opmerkelijke fork, werd gecreëerd om het minen van cryptocurrency toegankelijker te maken voor mensen. 

  Het is daarom belangrijk dat je op de hoogte bent van deze variaties, zodat je de juiste Bitcoin koopt.

   

  Beste crypto exchange

  eToro - de nummer 1 crypto exchange wereldwijd

  • Wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers
  • Groot aantal cryptocurrencies beschikbaar
  • Naast crypto tal van andere projecten om in te investeren
  Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe je eigen onderzoek.

   

  Waarom Bitcoin kopen?

  Of Bitcoin kopen de moeite waard is, is volledig afhankelijk van je eigen verwachtingen over de token en wat het doel is van je investering. Hieronder zullen we de mogelijke voordelen bespreken

  1. Beperkt supply

  De totale voorraad BTC is beperkt tot 21 miljoen tokens en dankzij zijn gedecentraliseerde karakter zal dit nooit veranderen. Het beperkte aanbod van Bitcoins, en de vermindering van mining beloningen, maakt Bitcoin kopen interessant voor investeerders.

  2. Meest populaire cryptocurrency

  Bitcoin bestaat sinds 2009 en wordt beschouwd als de meest populaire cryptocurrency. Voor de meerderheid van individuen was Bitcoin kopen niet mogelijk tot 2011, waar investeerders ongeveer 1 euro betalen voor 1 BTC.

  Een investering van 50 euro destijds zou nu een totaal van 1,4 miljoen euro waard zijn. Natuurlijk heeft Bitcoin in deze tijd vele ups en downs gekend, waaronder zeer lange bearmarkten en 4 Bitcoin-halving.

  3. Onbeperkt potentieel

  Momenteel is de prijs van 1 Bitcoin(BTC)  $66809 , dit lijkt erg hoog, maar het potentieel van Bitcoin gaat veel verder. Sommige analisten schatten dat de prijs zelfs kan oplopen tot een miljoen. Met een marktkapitalisatie van 1,3 biljoen dollar is het verreweg de grootste token.

  Naarmate de mainstream adoptie van Bitcoin toeneemt en er nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden, zal de prijs naar verwachting stijgen. Lees ons Bitcoin koersverwachting artikel voor meer informatie. 

   

  Kan je legaal Bitcoin kopen in Nederland?

  Als je twijfelt over de legaliteit, hoef je je geen zorgen te maken. In Nederland is het namelijk volkomen legaal om Bitcoin te kopen bij erkende beurzen en brokers. 

  Een broker zoals eToro is bijvoorbeeld gelicentieerd, wat betekent dat je veilig kunt handelen en geld kunt verdienen met crypto. Een licentie in Nederland houdt in dat de betreffende beurs geregistreerd staat als financiële instelling in het openbaar register van De Nederlandsche Bank (DNB). 

  Door het openbare register van de DNB te raadplegen, kun je gemakkelijk controleren of een crypto exchange de juiste licenties heeft. Bij het samenstellen van deze gids hebben we gecontroleerd of alle besproken crypto exchanges in het bezit zijn van een dergelijke licentie.

   

  Beste crypto exchange

  eToro - de nummer 1 crypto exchange wereldwijd

  • Wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers
  • Groot aantal cryptocurrencies beschikbaar
  • Naast crypto tal van andere projecten om in te investeren
  Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe je eigen onderzoek.

   

  Bitcoin kopen met iDEAL?

  Handelen via iDEAL-stortingen wordt tegenwoordig steeds makkelijker. Toch is het alsnog belangrijk om kritisch te zijn op de verschillende aanbieders die deze service aanbieden. Zo bespaar je bij sommige brokers flink op storting kosten, terwijl andere brokers juist een groot aanbod en handige tools hebben.

  Bitcoin kopen met iDEAL kan op twee manieren: daadwerkelijk met BTC kopen en investeren in CFD’s van Bitcoin. Dit hangt dus af van de broker die je kiest. Bij bijvoorbeeld Coinbase of eToro heb je de mogelijkheid om met iDEAL Bitcoin te kopen, terwijl je bij Plus500 enkel inzet op een koerswisseling van Bitcoin.

  1. iDEAL op een exchange

  Voor het direct kopen van Bitcoin met iDEAL zijn cryptocurrency exchanges een populaire keuze. In Nederland zijn er verschillende exchanges die iDEAL betalingen accepteren, waaronder Coinbase, Bitvavo en eToro. 

  Deze platforms bieden een eenvoudige manier om Bitcoin te kopen. Coinbase heeft een enorm aanbod aan cryptocurrencies naast Bitcoin. Bitvavo biedt een minimalistisch platform en is een aanrader voor beleggers die in grotere volumes handelen of daytraden, terwijl eToro bekend staat om zijn gebruiksvriendelijke interface en is ideaal voor beginners.

  2. iDEAL via Peer-to-Peer (P2P) Platforms: 

  Op P2P platforms zoals de DEX van OKX kun je BTC kopen van individuele verkopers in ruil voor iDEAL betalingen. Je kunt dus ook Bitcoin verkopen en iDEAL betalingen ontvangen. Dit geeft je de flexibiliteit om je verkoper of koper te kiezen en onderhandelingsmogelijkheden te verkennen. P2P-handel kan handig zijn voor diegenen die specifieke voorkeuren hebben bij het kopen van Bitcoin.

  Voordelen

  • Het is heel makkelijk
  • Zelf kiezen wat je met Bitcoin doet
  • In de toekomst wordt Bitcoin kopen met iDEAL zonder verificatie wellicht mogelijk

  Nadelen

  • Bitcoin kan volatiel zijn

   

  Bitcoin kopen met PayPal?

  Een van de meest eenvoudige en veelgebruikte manieren om aan Bitcoin te komen, is Bitcoin kopen via Paypal. Door de toenemende populariteit van cryptocurrency, bieden steeds meer platforms en exchanges deze digitale betaalwijze aan.

  Voor Nederlandse klanten is deze crypto service in principe niet toegankelijk. Daarom zul je om met PayPal Bitcoin te kopen een account nodig hebben bij een broker als eToro of Coinbase.

  Hier kun je vervolgens geld storten met PayPal omdat het om te zetten naar Bitcoin. Deze Bitcoin kun je in Nederland nog niet naar je PayPal account sturen, de wallet is namelijk (nog) niet beschikbaar in Nederland.

  Afhankelijk van het platform dat je kiest om Bitcoin te kopen met PayPal, worden er verschillende commissies in rekening gebracht. Platforms zoals eToro rekenen 0% commissie voor degenen die PayPal willen gebruiken om Bitcoin te kopen op hun platform. Platformen zoals Coinbase rekenen echter 3,99% commissie alleen al voor het storten via PayPal, waardoor het minder aantrekkelijk is voor degenen die bitcoin willen kopen in Nederland. 

  Voordelen

  • Transacties binnen PayPal zijn heel snel
  • Je kunt met PayPal kleine bedragen storten 
  • Eenvoudig betalingsproces 
  • Een van de meest veilige online betaalmethodes
  • Kopersbescherming

  Nadelen

  • Wie meer handelt betaalt meer
  • PayPal beschikt over 4 crypto valuta’s. 
  • Weinig trading tools of extras voor handelaren

   

  Beste crypto exchange

  eToro - de nummer 1 crypto exchange wereldwijd

  • Wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers
  • Groot aantal cryptocurrencies beschikbaar
  • Naast crypto tal van andere projecten om in te investeren
  Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe je eigen onderzoek.

   

  BTC kopen via een Nederlandse bank?

  Een van de vragen die vaak opduikt is hoe je Bitcoin kunt kopen bij een Nederlandse bank zoals Rabobank, ABN-AMRO of ING. Helaas is het niet mogelijk om rechtstreeks Bitcoin te kopen bij een Nederlandse bank. Hoewel het wel mogelijk is bij andere online banken zoals Revolut, laten Nederlandse banken dit niet toe. 

  Bovendien zou het kopen van crypto via een bank het doel van decentralisatie tenietdoen. Het idee van crypto is dat er geen tussenpersonen of derden zijn die controle of zeggenschap hebben over de crypto en wat je ermee doet. Hoewel er een kleine mogelijkheid is dat het zou kunnen gebeuren, is het ongelooflijk onwaarschijnlijk. 

   

  Conclusie – Bitcoin kopen in Nederland

  Bitcoin kopen en verkopen is in Nederland op allerlei plekken mogelijk. Al deze websites verschillen natuurlijk in gebruiksvriendelijkheid en de manier waarop je Bitcoin kan kopen. Voor veel Nederlanders zal het belangrijk zijn om de Bitcoins met iDEAL af te kunnen rekenen omdat het een vertrouwde en veilige methode is.

  Voor beginnende en ervaren traders biedt eToro een flink aantal handige functies om gemakkelijk Bitcoin te kopen. Zo kan elke beginner al vanaf $50,- aan de slag, en hebben ervaren traders mogelijkheden om te leren over het traden in crypto.

  Maak nu een account aan bij eToro of Coinbase, verifieer je identiteit en stort geld op om gelijk aan de slag te gaan met Bitcoin kopen.

   

  Veelgestelde vragen 

  Kun je anoniem Bitcoin kopen in Nederland?

  Kun je in Nederland Bitcoin kopen zonder verificatie?

  Hoe kan ik Bitcoin kopen zonder ID?

  Waar kan je het best Bitcoin kopen?

  Kun je zakelijk Bitcoin kopen?

  Wanneer kun je het best BTC kopen?

  Lees meer over:

  Door: Joren Verdoes

  Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...