‘Aantal bitcoin miners groeit gestaag in Rusland’

Rusland ervaart een instroom van bitcoin hardware ondanks groeiende internationale sancties, volgens Ethan Vera, Chief Operating Officer van Luxor Technologies. Hij onthulde dit op CoinDesk’s Consensus 2023 festival. Volgens Vera zijn prominente mijnbouwapparatuurfabrikanten, waaronder Bitmain en MicroBT, actief hun activiteiten aan het uitbreiden in Rusland.

De goedkope energiekosten en het koude klimaat maken Rusland al lang een belangrijke speler in de wereld van mining. Maar sinds China de sector in 2021 verbood, is het aandeel van Rusland in de wereldwijde miners verder toegenomen.

Ondanks de sancties opgelegd na de Russische invasie van Oekraïne in 2022, die een aanzienlijke druk uitoefenen op de Russische economie, is deze sector grotendeels onaangetast gebleven. David Carlisle, vicepresident van beleid en regelgeving bij Elliptic, een blockchain-analysebedrijf, merkt op dat geen van de sancties die op Rusland zijn gericht, betrokkenheid bij de miners volledig verbieden. Hij waarschuwt echter dat bedrijven in deze sector voorzichtig moeten zijn om geen zaken te doen met gesanctioneerde entiteiten.

De interesse in bitcoin hardware blijft wereldwijd hoog, mede mogelijk gemaakt door de stijgende prijs. Ook in Rusland blijft het daarom interessant om goedkope energie te gebruiken om bitcoin te minen. Dit trekt buitenlandse bedrijven aan, ondanks de mogelijke reputatierisico’s in het huidige geopolitieke klimaat.

Hoewel details over de exacte werking van Bitmain en MicroBT in Rusland onduidelijk blijven, is duidelijk dat beide bedrijven profiteren van de bloeiende mijnindustrie in het land.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminingRusland

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...