Bitcoin miners in Montana krijgen wind van achteren met nieuw wetsvoorstel

In de Amerikaanse staat Montana krijgen bitcoin miners flink bijval. Als een van de weinige staten in de VS gelooft men in deze industrie. Er is nu zelfs een wet goedgekeurd die de sector en al de mining bedrijven beschermt.

Mining in Montana

In het nieuwe wetsvoorstel stelt de senaat van de staat Montana voor dat cryptominers het “recht krijgen om digitale activa te minen”.

Daarnaast stelt de senaat in het wetsvoorstel ook voor dat elke vorm van discriminatie van cryptominers op het gebied van elektriciteitstarieven moet worden verboden. Ook als mensen thuis bitcoin willen minen, moet dat gewoon kunnen.

Dat betekent dus: geen aparte energieprijzen voor grote afnemers. In sommige staten of landen is er een extra belasting voor de sector doorgevoerd vanwege de vermeend negatieve impact die mining zou hebben op de regio.

Alsof dat nog niet genoeg is, gaat het wetsvoorstel verder: het is ook gericht op het neutraliseren van de macht van de lokale overheid om thuismining te beperken of om bestemmingsplannen te gebruiken om cryptomining te sluiten.

Daarmee komt het er op neer dat de mining farms met open armen worden ontvangen en dat er geen strobreed in de weg mag worden gelegd.

Stemrondes

Tot nu toe heeft het wetsvoorstel van Montana slechts 37 stemmen vóór en ongeveer 13 tegen gekregen. Als het wetsvoorstel door het Huis van Afgevaardigden wordt aangenomen, gaat het verder naar de laatste fase. Dat betekent dat gouverneur Greg Gianforte de wet moet bekrachtigen met zijn handtekening.

Na goedkeuring van het wetsvoorstel, komt er automatisch ook nog een einde aan de extra belastingen op het gebruik van cryptocurrency’s als betaalmiddel. Ook zullen alle digitale activa worden gemarkeerd als “persoonlijk eigendom”.

Naast Montana zijn Mississippi en Texas ook op eenzelfde manier met mining bezig. In Mississippi is er een soortgelijk wetsvoorstel aangenomen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining