District in Washington verhoogt energietarief bitcoin miners met 29%

Bitcoin miners in Chelan County (Washington) krijgen binnenkort te maken met hogere elektriciteitsprijzen.

Hogere tarieven

Deze week heeft een PUD-commissie goedkeuring gegeven om de energieprijzen voor bitcoin miners te verhogen. PUD staat voor ‘Public Utility District’. Het is een commissie die gaat over nutsbedrijven in het district.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het zou kunnen resulteren in een toename van de elektriciteitsprijzen van ongeveer 29%. Dat schrijft het lokale medium NewsRadio 560 KPQ.

De mining farms komen onder een ander tariefschema te vallen. Eerst vielen ze onder de noemer ‘high density load’, maar nu krijgen ze een apart tarief voor ‘cryptovaluta’. Dit krijgt de naam Rate 36.

Commissaris Garry Arseneault noemt de stap ‘baanbrekend’:

“Wat we als commissie en als nutsbedrijf doen is toonaangevend in de sector, door een ​​nieuw tarief voor dit soort vraag te creëren.”

Over het algemeen gebruiken bitcoin miners enorm veel elektriciteit. Naar verluidt nemen miners in Chelan County 25% van de beschikbare elektriciteit af. Het is een trend die op veel meer plekken terugkomt.

Naast miners veel elektriciteit gebruiken, zijn ze vaak ook de afnemers van de goedkoopste energie. Vaak komt dat omdat dit grote hoeveelheden, illiquide en ongebruikte elektriciteit betreft.

Overgangsperiode

Er moeten wel ’transitie-contracten’ worden uitgedeeld, omdat miners al aanzienlijke investeringen hebben gedaan voordat Rate 36 werd aangekondigd. Gezien energieprijzen de grootste kostenpost zijn voor mining farms, heeft dit besluit grote impact op de bedrijfsvoering.

Douglas County in Colorado heeft besloten om geen nieuwe bedrijven toe te laten in het district. In Chelan doen ze het dus iets anders; met hogere tarieven. Het besluit van de PUD-commissie gaat op 1 juni in.

Ondertussen pakt de senaat van New York het compleet anders aan: ze stellen richtlijnen op voor (nieuwe) mining bedrijven en willen zelfs een verbod voor niet-groene bitcoin miners.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsmining