Bitcoin miners verdienden 42% minder in juni ten opzichte van maand ervoor

841 totale weergaven

Het is inmiddels alweer juli, en daarmee hebben we zowel het tweede kwartaal als ook de maand juni achter ons gelaten. We hebben een reeks statistieken verzameld over Bitcoin.

Miners in juni

De totale omzet van Bitcoin miners daalde in juni met 42%, vergeleken met de voorgaande maand. Volgens het dashboard van The Block verdienden de miners in juni $839 miljoen. In mei was dit nog $1,45 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De miners verdienen aan twee dingen voor het werk dat ze leveren: de block subsidie (momenteel 6,25 BTC) en de som van de transactiekosten van het block.

De prijsdaling van bitcoin én een daling van het transactievolume (en dus ook de transactiekosten) hebben op deze manier haar impact gehad op de daling van de omzet van de miners.

Bitcoin miners verdienden 42% minder in juni ten opzichte van maand ervoor

Het aandeel van de inkomsten van miners uit de transactiekosten daalde tot 5% in juni, waar dit in mei nog ongeveer 9% was. Op de lange termijn moet Bitcoin steeds minder afhankelijk worden van de block subsidie. Deze halveert namelijk iedere vier jaar, totdat alle (21 miljoen) bitcoin in omloop zijn gebracht).

Slecht kwartaal

Bitcoin heeft ook het slechtste kwartaal achter de rug sinds 2018. De prijs van Bitcoin opende het tweede kwartaal op $58.800 en daalde tot $33.200. Volgens data van de analysewebsite Skew staat bitcoin daarmee 40% lager.

Vergeleken met het eerste kwartaal in 2021 is dat een aanzienlijk verschil. In de eerste drie maanden van het jaar groeide bitcoin nog met 102%.

Bitcoin miners verdienden 42% minder in juni ten opzichte van maand ervoor

De afgelopen twee jaren was het tweede kwartaal wél winstgevend. In 2020 en 2019 ging het om respectievelijk 42% en 157%. Het ging om het slechtste tweede-kwartaal ooit. De laatste keer dan een ander kwartaal meer dan -40% noteerde, was in 2018 (Q4).

Maandoverzicht

Ben je benieuwd wat er allemaal in de maand is gebeurd qua nieuws? Lees in ons maandoverzicht over alle ontwikkelingen, van El Salvador tot de FBI en van ETF’s tot de mining-mania in China.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining