Bitcoin miners vonden 16 blocks in ruim een uur, normaal zijn dat er 6

Bitcoin miners vonden 16 blocks in ruim een uur, normaal zijn dat er 6

Bitcoin (BTC) miners strijden met hun hardware continue om zogenaamde blocks. Wanneer men zo'n block vindt, krijgen zij een beloning en in het block verwerken zij bitcoin transacties.

Het bitcoin protocol probeert het vinden van een block gemiddeld op de 10 minuten te houden. Er gebeurde gisteren echter iets opmerkelijks: er werden 16 blocks in 63 minuten gevonden. 4 van die blocks werden binnen 46 seconde van elkaar gevonden afgelopen vrijdag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat blijkt uit data van Blockstream.

Minen

De moeilijkheid voor het vinden van zo'n block wordt aangepast aan de beschikbare computerkracht. Is er meer en sterkere hardware aan het minen? Dan wordt het moeilijker. Omgekeerd is dat ook het geval.

Het netwerk past die moeilijkheid elke 2016 blocks (~2 weken) aan. Dit zorgt ervoor dat de uitgifte van bitcoin niet ineens super snel of super traag gaat voor een lange tijd.

Per ongeluk

Het is niet zo dat er nu ineens veel meer blocks achter elkaar gevonden gaan worden. Het vinden van een block is eigenlijk niets anders dan een simpel raadsel. Iedereen die meedoet aan het netwerk probeert het juiste raadsel te raden.

En soms raad je dan ineens een paar keer achter elkaar goed. Dat lijkt nu het geval. De blocks zijn namelijk gevonden door verschillende miners, het is dus niet zo dat er een partij is die ineens een veel sterker stukje hardware heeft en daarmee de strijd om nieuwe blocks wint.

Kortom: het was waarschijnlijk gewoon puur geluk voor de miners. Het netwerk van bitcoin draait gewoon door en de strijd om nieuwe bitcoin blocks gaat ook verder.

Transacties

Stiekem kwam het niet verkeerd uit dat er ineens meer blocks (en dus transacties) werden verwerkt. De wachtrij voor transacties, de bitcoin mempool, is drukker dan in het afgelopen half jaar.

Miners pakken transacties van de mempool en verwerken deze in een block. Over zo'n twee en een halve dag past de moelijkheid voor het vinden van blocks zich weer aan.

[caption id="attachment_60861" align="alignnone" width="1867"] Bitcoin memepool van de afgelopen 6 maanden via [/caption]

Bitcoin miners vonden 16 blocks in ruim een uur, normaal zijn dat er 6
Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties