Digital Currency Group investeert $100 miljoen in Bitcoin mining bedrijf

De investeerders van Digital Currency Group (DCG) houden zich, zoals de naam al doet vermoeden, bezig met investeren in de industrie van bitcoin (BTC).

DCG heeft een zusterbedrijf opgericht om zich te mengen in de strijd om nieuwe bitcoin. Het nieuwe bedrijf genaamd Foundry kan met een goede zak geld van start: Digital Currency Group gaat meer dan $100 miljoen investeren in de loop van 2021.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

New York

Foundry start in Rochester, New York en moet mining gaan ondersteunen in Noord-Amerika. Foundry werd in 2019 al opgericht.

Het bedrijf werkt samen met twee grote spelers in de wereld van bitcoin mining: de fabrikanten Bitmain en MicroBT. De marketingdirecteur van Bitmain, Su Ke, geeft aan blij te zijn met de samenwerking: ”Door Foundry en de financiële ondersteuning van onze klanten hebben we al grote aantallen naar de VS kunnen brengen.”

Digital Currency Group

De Digital Currency Group heef bij tal van bedrijven in de industrie een vinger in de pap. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwswebsite CoinDesk.

Maar ook dochteronderneming Grayscale is inmiddels een bekende naam in de industrie. Grayscale heeft onder andere het Grayscale Bitcoin Investment Trust. Dit fonds koopt bitcoin op. Als je een aandeel hebt in dit fonds profiteer je dus mee wanneer bitcoin stijgt.

Het fonds groeide in een half jaar tijd met maar liefst $1,6 miljard.

Mining

Met Foundry wil de investeringsgroep dus opnieuw een groeiende industrie betreden en daar geld mee verdienen. De concurrentie in de wereld van bitcoin mining is hevig.

Landen als Kazachstan zetten bijvoorbeeld ook in op bitcoin mining. Een giga Bitcoin mining farm in Kazachstan wil 4% van netwerk pakken.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...