Bitcoin mining bedrijf koopt eigen waterkrachtcentrale op voor $26 miljoen

Bitcoin mining bedrijf koopt eigen waterkrachtcentrale op voor $26 miljoen

Bitfarms heeft een eigen waterkrachtcentrale opgekocht. Het Bitcoin mining bedrijf is naar eigen zeggen voldoende gegroeid om in de staat Washington een eigen energiebron te kopen.

Nieuwe Bitcoin farm

Het zou gaan om een aankoop van $26 miljoen. Ze leggen $23 miljoen aan cash geld neer en daarnaast ook nog eens $3 miljoen in aandelen. Met een prijs van $7,17 leveren ze daarmee 414.508 aandelen in.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Emiliano Grodzki, CEO van Bitfarms, vertelt:

“De strategie van Bitfarms is om onze impact uit te breiden terwijl we de kosten effectief laag willen houden om dezelfde productie te blijven draaien. Door ons gedecentraliseerde mining portfolio te diversifiëren, geven we prioriteit aan locaties met goedkope elektriciteit die verdere groei en uitbreiding mogelijk maken.”

Ze maken verder niet bekend om welke bron en stuwdam het gaat. Enkel is bekend dat de waterkrachtcentrale in Washington staat en 24 MW aan vermogen kan leveren.

Het schijnt te gaan om een centrale die wordt geëxploiteerd door Electron Hydro LLC in de Puyallup-rivier in de buurt van Kapowsin, maar dit wordt nergens bevestigd. Het is een van de vele waterkrachtcentrales in Washington.

“De mining farm in Washington voldoet aan al deze criteria. Met deze overname betreden we de Verenigde Staten en zetten we onze wereldwijde groei voort naar 10 farms die in vier landen in ontwikkeling zijn. De initiële acquisitie van 24 MW zal onze totale mining capaciteit verhogen tot 106 MW."

Goedkope elektriciteit, dure aandelen

De verwachting is dat de faciliteit 25% minder kosten zal draaien dan de gemiddelde plekken waar ze stroom vandaan halen, in bijvoorbeeld Québec. "De kosten zullen teruglopen tot minder dan 4 cent/kwh”, aldus Ben Gagnon, Chief Mining Officer van Bitfarms.

Ze verwachten in totaal 6.200 mining rigs te kunnen aansluiten. De S19j Pro's van Bitmain om precies te zijn, waarmee ze dan 3,7 BTC per dag zullen verdienen. De kosten? Slechts $4.000 per bitcoin.

Het bedrijf bereikt bijna een marktkapitalisatie van $2 miljard bereikt. Een jaar geleden waren de aandelen nog maar 80 Canadese dollarcenten waar. Momenteel staat de aandelenkoers op meer dan 10 Canadese dollar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties