Waterkrachtcentrales te koop in China na vertrek Bitcoin miners

Waterkrachtcentrales te koop in China na vertrek Bitcoin miners

De uitvaart van Bitcoin miners uit China heeft ook nevenschade en -effecten. Kleine waterkrachtcentrales komen in de problemen nu de vraag naar goedkope elektriciteit opdroogt, zo meldt de South China Morning Post.

Bitcoin mining in China

Het snelle en ingrijpende optreden van China tegen de bitcoin mining industrie heeft eigenaren van kleine waterkrachtcentrales ertoe aangezet hun faciliteit te koop aan te bieden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het aantal advertenties voor kleinschalige waterkrachtcentrales op Xianyu, een populair tweedehands e-commerceplatform, is flink toegenomen sinds de overheid een einde wil maken aan bitcoin mining.

Naar verluidt gaat het om waterkrachtcentrales met een capaciteit van ongeveer 50 megawatt. Het is niet veel, maar voor miners waren dit perfecte partners. Ze konden op deze plekken de illiquide en ongebruikte elektriciteit voor een spotprijsje opkopen.

Waterkrachtcentrales te koop in China na vertrek Bitcoin miners

De hydropower generatoren bevinden zich in de zuidwestelijke provincie Sichuan. Dit gebied was lange tijd de plek voor Bitcoin mining. Naar verluidt zijn er vorige week 26 bitcoin mining farms gestopt. De situatie is zo drastisch veranderd, dat je er nu stiekem terecht kunt, zo vertelt een werknemer van Alibaba:

"Je kunt in het geheim cryptocurrency's minen als je zelf een van deze waterkrachtcentrale opkoopt."

Er is een duidelijk verband zichtbaar: terwijl de miners het land uit worden gebonjourd, dalen de prijzen van de waterkrachtcentrales significant. Er is schijnbaar niet genoeg winst te behalen uit de afname van andere klanten.

Waterkrachtcentrales

Het is wel goed om te benadrukken dat het om kleine centrales gaat. In vergelijking met de Drieklovendam, de grootste dam ter wereld die daar ook in de buurt staat, gaat het om kinderspel. Deze dam is goed voor 22.500 megawatt, in vergelijking met de 50 MW van deze kleinere dammen.

Als gevolg van het vertrek van de miners uit China is de rekenkracht van het Bitcoin netwerk flink gedaald, tot wel 50%. De verwachting is dat sommige miners in andere jurisdicties weer terugkomen, zoals in Kazachstan en de Verenigde Staten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin China miner

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties