Krachtigste Bitcoin mining hardware tot mei uitverkocht, prijs tikt $18.000 aan

De bitcoin (BTC) prijs brak voor het eerst sinds 2017 de grens van $18.000. De interesse neemt toe. Miljardair Novogratz start nieuw bitcoin fonds in Canada, terwijl partijen als PayPal, Square en MicroStrategy naast alle beurzen en brokers ook steeds meer bitcoin kopen.

Naast bitcoin zelf groeit ook de interesse in de mining industrie. De strijd om nieuwe BTC is inmiddels een miljarden business en het is belangrijk om een voorsprong te hebben op je concurrenten. Naast een goede begroting met goedkope energie is ook de hardware van levensbelang.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grote pre-orders van de sterkste mining hardware zijn inmiddels uitverkocht tot mei volgend jaar. Dat meldt The Block. Ook hier is spraken van meer vraag dan aanbod.

Groeiende interesse

Een van de belangrijke spelers in de wereld van bitcoin hardware is Bitmain. De AntMiner S19 Pro, S19 en T19 worden pas rond mei 2021 verwacht. Dat betekent dat alle bestellingen met een eerdere levering al zijn uitverkocht.

MicroBT, de grootste concurrent van Bitmain, meldt ook dat hun belangrijkste miner (WhatsMiner M30’s) is uitverkocht. De volgende lading komt mogelijk in april of ook pas in mei weer naar de mensen die nu bestellen.

De interesse heeft ongetwijfeld te maken met de sterke koersbewegingen van bitcoin. Het tekort is een combinatie van groeiende interesse vanuit grotere investeerders en een gebrek aan hardware producten. Met name chipfabrikanten komen lastig aan de juiste grondstoffen om aan de vraag te voldoen.

Kleinere verkopers hebben nog voorraad

Andere verkopers hebben mogelijk nog een aantal miners op voorraad. The Block zag via WeChat bijvoorbeeld AntMiner S19 Pro’s voor zo’n $4.000 per stuk. In november was diezelfde hardware nog zo’n $3.300.

Kortom: ook deze prijst stijgt. De vraag is simpelweg niet bij te houden voor de productiekant van de industrie. Een goed teken in zijn geheel, want bitcoin mining is van levensbelang voor het netwerk.

Amerika

Mike Colyer, CEO van Foundry, vertelt over zijn zaken: ”We hebben klanten die meer dan 1.000 machines in één keer willen kopen.” Foundry biedt naast hardware ook financiering aan.

Volgens Colyer stijgt het aantal bitcoin mining farms flink in Noord-Amerika: ”De vraag van Chinese mining operators naar ASCIs is flink gedaald in 2020.” De productie in China gaat vooral naar Amerika en Canada, zo stelt de ondernemer.

Lees ook: Bloomberg analist noemt $50.000 volgend prijsdoel voor Bitcoin koers

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminingprijs

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...