Bitcoin mining difficulty: kleinste verandering in 10 jaar

Het bitcoin (BTC) netwerk past elke 2.016 blocks (~14 dagen) de moeilijkheid voor het vinden van een block aan. Het doel is onder andere om op deze manier de uitgifte van nieuwe bitcoin goed en duidelijk te regelen.

Meer lezen over de aanpassing van de moeilijkheid voor miners? Lees dan: Proof of Work: Het consensus mechanisme van Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Moeilijkheid

Is er meer en sterkere hardware die meestrijdt om de nieuwe BTC? Dan gaat de moeilijkheid omhoog, Het omgekeerde is waar wanneer er minder computerkracht bezig was met het minen van bitcoin.

Vandaag daalde de moeilijkheid met 0,0033% naar 15,7847 biljoen volgens data van BTC.com.

Dit getal meet hoe moeilijk het is om een bitcoin block te vinden voor miners. Dit getal is belangrijk voor miners om te bepalen hoe winstgevend hun operatie de komende periode is.

De afgelopen twee weken lijkt de interesse in bitcoin mining nagenoeg gelijk gebleven. De totale hashsnelheid (TH/s) van het netwerk is de afgelopen jaren flink gestegen. De strijd om nieuwe BTC is daarmee de laatste jaren steeds moeilijker geworden.

Totale hashnelheid van het bitcoin netwerk volgens blockchain.com

Bitcoin mining difficulty: kleinste verandering in 10 jaar

2010

De laatste keer dat de moeilijkheid bijna niet veranderde was in maart 2010. Het allereerste bitcoin block werd door Satoshi Nakamoto gemijnd op 3 januari 2009.

Er zijn slechts 8 aanpassingen van minder dan 0,1% geweest sinds maart 2010. De daling van vandaag is de kleinste.

Bitcoin mining en de gevaren van dominante miners

In de Hup Bitcoin aflevering met Gert-Jaap Glasbergen bespreken we zijn onderzoek naar bitcoin miners

Industrie

De bitcoin mining industrie is inmiddels een miljarden business. Het bedrijf Hut 8 haalde recentelijk $8,3 miljoen aan vers kapitaal op.

Ook kocht het bedrijf Core Scientific vorige maand tienduizenden ASIC-miners. De mining markt is een hele competitieve en daar horen ook verliezers bij: Bitcoin miner fabrikant Canaan leed $148,9 miljoen verlies in 2019

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...