Bitcoin mining opbrengst bereikt dieptepunt terwijl BTC koers herstelt – wat gaat Bitcoin doen?

1296 totale weergaven
bitcoin BTC mining

Niet alleen de Bitcoin koers heeft het zwaar op dit moment, ook de opbrengst voor miners van ’s werelds bekendste cryptomunt is gedaald. Gemiddeld gezien krijgen miners een lagere vergoeding voor het creëren van een nieuw block op de blockchain vergeleken met het gemiddelde van dit jaar.  

De beloning die miners krijgen voor het aanmaken van een nieuw block is dit jaar gehalveerd, toen in april de Bitcoin halving plaatsvond. Naast deze vaste beloning, krijgen de miners ook een deel van de transactiekosten die traders betalen voor het versturen van hun Bitcoin.

Transactiekosten van Bitcoin zijn gedaald

Deze week bereikten de transactiekosten van Bitcoin het laagste punt sinds 2020. Destijds viel de markt in elkaar vanwege de pandemie, terwijl momenteel juist de verkoopdruk op de markt zorgt voor de problemen rondom Bitcoin.

De voornaamste reden is dat er minder transacties worden voltooid. Dat houdt echter ook in dat er minder moeilijkheid is voor miners om blocks aan te maken. Deze verlaagde moeilijkheidsgraad zorgt ervoor dat miners minder computerkracht kwijt zijn aan het minen van Bitcoin.

Dat heeft weer als effect dat de energiekosten van deze miners omlaag gaat, waardoor de lagere opbrengst van het minen toch nog uit kan vergeleken met de kosten.

De teruglopende benodigde computerkracht was vooral rond 6 juli te merken, toen het zakte naar zo’n 450 EH/s. Dat terwijl de computerkracht in april nog meer dan 750 EH/s was, volgens de data van CoinWarz.

Veelbelovende crypto op andere blockchains

De blockchain van Bitcoin staat dus onder druk, maar gelukkig zijn er in de markt nog genoeg andere blockchains die via andere technieken werken. Zo wordt er in plaats van het Proof-of-Work systeem van Bitcoin bij veel chains gebruik gemaakt van Proof-of-Stake.

Dit systeem is minder afhankelijk van de drukte op de blockchain, gezien het werkt met een staking model. Daarvoor is nauwelijks computerkracht nodig, wat inhoudt dat de kosten altijd aanzienlijk lager zijn dan bij Bitcoin mining.

Op deze blockchains worden daarnaast veel meer andere tokens ontwikkeld, en hieronder vind je twee veelbelovende nieuwe crypto die op een unieke manier blockchain technologie inzetten.

Pepe Unchained – Pepe naar een eigen laag op de Ethereum chain

De meme coin Pepe Unchained pakt het even anders aan dan de meeste meme coins; normaal gesproken worden deze ontwikkeld als tokens op een blockchain als Ethereum. Bij Pepe Unchained is er echter een eigen layer-2 netwerk ontwikkeld met Ethereum als basis.

Hierdoor kan de cryptomunt veel lagere transactiekosten hanteren, en transacties 100x sneller versturen dan op het oorspronkelijke Ethereum netwerk. Daarnaast heeft het een eigen block-verkenner, waarbij je alle transacties op het netwerk altijd terug kan bekijken.

Pepe Unchained, top 1000x crypto

De token is momenteel te koop in een presale, waarbij je ETH, USDT of BNB in kunt ruilen tegen $PEPU. Vervolgens kun je deze direct vastzetten in een staking pool, waarbij je een jaarlijkse rente tot meer dan 600% kunt verdienen.

 

Base Dawgz – Spring van de ene blockchain naar de andere

Base Dawgz is oorspronkelijk ontwikkeld op de blockchain van Base, de eigen chain van Coinbase, die als tweede laag ontwikkeld is op Ethereum. De cryptomunt is echter beschikbaar op 5 verschillende blockchains.

Zo kun je de token ook kopen op Ethereum, de Binance Smart Chain, Avalanche en Solana. Dat betekent dus dat de token ook op elk van deze chains ontwikkeld is en te verhandelen is.

dawgz

Na de presale kun je gemakkelijk de tokens overzetten van de ene blockchain naar de andere, om ze vervolgens daar weer gemakkelijk verder te verhandelen. Zo ervaar jij volledige vrijheid en kun je zelf bepalen wat je met je gekochte $DAWGZ tokens doet.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
bitcoin koersbitcoin mining

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...