Bitcoin (BTC) miners verdienden samen $353 miljoen in 1 maand

Bitcoin (BTC) is booming en de miners profiteren mee. Miners verdienden in oktober $353 miljoen aan bitcoin. Op sommige dagen kwam de opbrengst van miners zelfs boven de $20 miljoen uit in november. Dat meldt Comprar Acciones.

Miners strijden met hardware onderling constant om nieuwe bitcoin en het recht om transacties te verwerken. Dat proces wordt in goede banen geleid door het Proof of Work consensus mechanisme van Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Goudmijn’

Om maar een ouderwets woord te gebruiken: bitcoin mining is een goudmijn als je de juiste hardware hebt. Niet voor niets is deze industrie inmiddels uitgegroeid tot een business waar miljarden in omgaan.

Oktober van dit jaar was een van de beste maanden in de laatste jaren. Miners verkregen $42,9 miljoen aan transactiekosten van bitcoin transacties. Dat is meer dan 12% van de totale opbrengst, de andere miljoenen komen uit de block subsidie.

Die subsidie halveert elke ~4 jaar. Dat wordt ook wel de bitcoin halving genoemd. Op dit moment krijgen miners per block een ‘bonus’ van 6,25 BTC. Door de stijging van bitcoin zijn de opbrengsten van miners uit een block automatisch hoger: Tegen een prijs van $19.000 verdient een miners dus $118.750 per block.

Grotere opbrengsten

De prijs is in november een stuk hoger dan in oktober. Als dat zo blijft dan is de kans groot dat miners deze maand weer gezamenlijk meer gaan verdienen dan in oktober.

Bitcoin mining verdiensten volgens Glassnode

Bitcoin (BTC) miners verdienden samen $353 miljoen in 1 maand

Mining

In het begin van bitcoin kon je winstgevend minen met een simpele laptop of desktop. Tegenwoordig moet je van betere huize komen. In Venezuela maken ze het nog een stapje erger: Militairen werken daar op een eigen Bitcoin mining farm.

Aan de andere kant: de mining hardware is ook nog altijd populair. Krachtigste bitcoin mining hardware is tot mei uitverkocht.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...