Bitcoin mining pool Poolin komt met oplossing na stopzetten platform

Bitcoin mining pool Poolin heeft iets bedacht om het bedrijf zo goed mogelijk te kunnen laten werken.

Bitcointokens

Tien dagen geleden maakte Poolin bekend dat het (tijdelijk) de opnames van haar platform had stopgezet. Ze hadden problemen met de interne liquiditeit. Daardoor waren ze niet solvabel genoeg om iedereen naar ratio te kunnen uitbetalen.

Nu komen ze met een oplossing: IOU-tokens. Dit staat voor I Owe You en ze worden op Ethereum uitgegeven. Het moet een representatie gaan zijn voor de coins die nog niet van het platform afgehaald kunnen worden.

Een bitcoin mining pool is een soort van software-tool waar individuele bitcoin miners zich op kunnen aansluiten. Ze leggen gemeenschappelijk rekenkracht in, en verdelen de winst dan onderling naar ratio. Dit kan voor kleinere miners erg gunstig zijn, omdat ze daarmee risico’s op ‘pech’ afdekken.

Bitcoin mining bedrijven die hun rigs op Poolin hadden aangesloten, kunnen (sinds de stop) dus hun geld niet meer innen. Als je als miner recht zou hebben op 53 bitcoin vanwege het inleggen van rekenkracht, krijgt hij nu 53 IOUBTC.

Naast bitcointokens hebben ze ook tokens aangemaakt voor ETH, USDT, LTC, ZEC en Doge.

Belofte richting toekomst

In wezen gaat Poolin daarmee op een andere manier schulden aan jegens haar klanten. Ze geven de belofte dat de tokens (ooit) weer kunnen worden uitgewisseld voor de echte onderliggende coins. Wanneer dat gaat zijn is niet bekend.

Begin deze maand had Poolin nog 10% van álle rekenkracht in de wereld in handen. Na deze perikelen is dat gedaald tot onder de 5%.

In een apart bericht op de website van Poolin staat dat het bedrijf de kosten voor bitcoin en ethermining op nul zijn gezet sinds 8 september. Dit zal vervolgens 12 maanden het geval zijn voor gebruikers met meer dan 1 BTC of 5 ETH aan saldo in hun Pool-account.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining