Mining pool Poolin pauzeert bitcoin opnames

PoolinWallet schort (tijdelijk) alle opnames op. De walletservice van een van de grootste bitcoin mining pools van de wereld probeert op deze manier de liquiditeit te stabiliseren.

‘Pauze’

Dat schrijft het bedrijf afgelopen maandag in een persbericht. Ze gaan ook “strategische alternatieven met verschillende partijen” onderzoeken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een bitcoin mining pool is een soort van software-tool waar individuele bitcoin miners zich op kunnen aansluiten. Ze leggen gemeenschappelijk rekenkracht in, en verdelen de winst dan onderling naar ratio. Dit kan voor kleinere miners erg gunstig zijn, omdat ze daarmee risico’s op ‘pech’ afdekken.

Zondag zei de CEO en oprichter van het bedrijf, Kevin Pan, dat Poolin te maken had met liquiditeitsproblemen. Ze verzekeren gebruikers wel dat de activa veilig waren. Er gaan naar verluidt al sinds augustus klachten rond dat de opnames traag waren.

Op Medium schrijft het bedrijf:

“PoolinWallet is van plan om alle opnames, flash-transacties en interne overdrachten binnen Poolin-systemen te pauzeren vanaf maandag 14.00 uur GMT om activa te behouden en de liquiditeit te stabiliseren.”

De hoop is dat er binnen een week een “haalbare” oplossing is gevonden. Het zou zelfs het aangaan van schulden kunnen betekenen.

Zero fees

In een apart bericht op de website van Poolin staat dat het bedrijf de kosten voor bitcoin en ethermining naar nul zet vanaf 8 september tot 7 december. Dit zal vervolgens 12 maanden het geval zijn voor gebruikers met meer dan 1 BTC of 5 ETH in hun poolsaldo of in Pool-account.

Het lijkt een manier te zijn die Poolin inbouwt om klanten te stimuleren om iets aan bitcoin in de PoolinWallet te houden.

Gisteren stuurde Poolin nog 4.400 BTC naar Binance toe. Of dit met deze zaak te maken heeft, is niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining