Bitcoin miningbedrijf Satoshi Energy haalt $2 miljoen aan kapitaal op

Het Amerikaanse Bitcoin miningbedrijf Satoshi Energy Corporation heeft 60 BTC opgehaald in een financieringsronde. Met de huidige marktprijs komt dit neer op iets meer dan $2 miljoen.

Investering in miningbedrijf

De seed-investeringsronde stond onder leiding van Stillmark. De oprichtster van deze durfkapitaalfirma is Alyse Killeen, die tijdens Bitcoin2021 in Miami ineens bekend werd bij het grotere publiek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijfsmodel van Satoshi Energy draait om hernieuwbare energie. Ze willen groene elektriciteit koppelen aan bitcoin miners en datacentra die hiervoor speciaal worden ingericht.

Het miningbedrijf is blij met de kapitaalinjectie:

“De seed-financiering is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf, aangezien we als marktleider een strategie voor bitcoin miners bouwen om goedkope hernieuwbare energie aan te schaffen en daarmee de toekomstige financiering van de energiemarkt te transformeren.”

“We waarderen de steun van zowel onze nieuwe als oudere investeerders die een schat aan kennis uit de bitcoin- en energie-industrie meebrengen.”

Uitbetalen aan nutsbedrijven

Het doel van Satoshi Energy is dat elk kilowattuur dat er wordt geleverd, onmiddellijk in bitcoin wordt uitbetaald aan het nutsbedrijf.

De $2 miljoen is opgehaald bij onder andere Potter Ventures, Plassa Capital, Digital Garage Labs, Peer VC en Ten31. Ook Hivemind VC, Plan B Ventures en HCM Capital investeren in het miningbedrijf.

Satoshi Energy is in 2019 opgericht door Andrew Myers. Hij en zijn kompaan Brock Petersen zijn al jaren werkzaam in de energiesector.

In de Verenigde Staten komt het thema steeds maar in de schijnwerpers te staan. Vorige week was er nog een hoorzitting voor een speciale commissie van het Congres, waarbij men sprak over Bitcoin mining en de elektriciteitsmarkt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsenergiemining