Hoorzitting in Amerikaans Congres over Bitcoin mining

Gisteren was er in het Congres van de Verenigde Staten een hoorzitting over bitcoin mining. Een subcomissie die zich richt op 'House Energy and Commerce' sprak met experts over de energiemarkt en de rol die bitcoin daarin speelt.

Hoorzitting in Amerikaans Congres

Er waren verscheidene specialisten uitgenodigd om over de toch wel complexe materie te praten. Naast de senators (die voornamelijk virtueel de zitting volgden), waren onder andere Brian Brooks en John Belizaire van de partij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerstgenoemde is de CEO van Bitfury, voorheen werkzaam voor de Office of the Comptroller of the Currency en ook Binance US. Brooks was een van de weinige sprekers die begreep waar het om ging. Zo noemde hij dat het aan de markt is om te beslissen waar geproduceerde energie naartoe gaat.

Bitcoin miners gebruiken veel elektriciteit. Het is een hekel thema in de politiek: is het verspilling, slecht voor het klimaat of juist een zegen voor de energiemarkt?

Brooks is van mening dat dat laatste het geval is. "We moeten prijssignalen serieus nemen", zo stelt hij. Daarmee doelt hij op het feit dat miners de goedkoopste elektriciteit willen afnemen.

Daarentegen beweerde Cornell Tech-professor Ari Juels dat Proof-of-Work onnodig en verspillend is. Hij is wél fan van blockchain en alternatieve mechanismen zoals Proof-of-Stake.

Juels heeft een lange geschiedenis met computersystemen en is momenteel actief in de hoek van Chainlink. Kort gezegd: positief over blockchain, negatief over Bitcoin.

Hoor en wederhoor

John Belizaire van Soluna Computing verklaarde in zijn bijdrage dat het energieverbruik van Bitcoin een feature is, in plaats van een bug. Hij is van mening dat cryptomining voor extra efficiëntie kan zorgen, doordat het veel overtollige hernieuwbare energie gebruikt.

Ook Steve Wright, voormalig directeur van een elektriciteitsbedrijf in Washington, deelde zijn ervaringen. Ook waarnemend secretaris van het ministerie van Financiën was aanwezig om duidelijkheid te verschaffen over de gevolgen van onduidelijke regels op de industrie.

Leden van de commissie kregen de mogelijkheid om vragen te stellen aan de aanwezige experts. De politieke vertegenwoordigers kwamen zelf ook met een inbreng. Je kunt de hele hoorzitting hier terugkijken en -luisteren.

Geen echte conclusie

Verschillende politici uitten hun twijfels over problemen die bitcoin mining zou kunnen veroorzaken, zoals elektriciteitstekorten of het gebruik van fossiele brandstoffen. Neal Dunn, vertegenwoordiger van Florida, vroeg onder andere naar de relatie tussen de halvings en de efficiëntie van het minen.

John Warren, CEO van een Amerikaans miningbedrijf, vertelt aan Cointelegraph dat de hoorzitting "een belangrijke stap was in de voorlichting van Amerikaanse wetgevers over de voordelen van de snelgroeiende mining industrie."

De verwachting is dat er op korte termijn geen specifieke wetgeving zal worden opgesteld naar aanleiding van de hoorzitting. Het opkrikken van het kennisniveau van congresleden is echter een niet onbelangrijke ontwikkeling.

Al met al werd er heel veel gepraat en weinig besloten. Wil je graag meer lezen over deze kwestie? Check dan eens onderstaand artikel, waarin we uitgebreid ingaan op misverstanden die er bestaan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Nieuws
Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

Ethereum ETF Nieuws
Citrea haalt $2,7 miljoen op om de software van bitcoin te verbeteren

Citrea, een project dat het mogelijk wil maken om zero-knowledge (ZK) rollups naar bitcoin te...

microstrategy michael saylor Bitcoin
Hoe Een Gedurfde Investering in Bitcoin MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Sinds oktober heeft de prijs van bitcoin een grote stijging doorgemaakt, een ontwikkeling die niet...

Lees meer