Bitcoin miningfonds van Valkyrie goedgekeurd door SEC

Vandaag start de handel in een nieuw bitcoin miningfonds aan de Nasdaq. Het is een exchange traded fund (ETF) met als naam Valkyrie Bitcoin Miners ETF en handelsticker #WGMI.

Het beleggingsproduct is goedgekeurd door de Amerikaanse toezichthouder Securities & Exchange Commission (SEC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het algemeen is een ETF te omschrijven als een indexfonds, waarbij de prijs van
de onderliggende asset bitcoin gevolgd wordt.

Je koopt als belegger een
aandeel in het fonds en dus niet de onderliggende fysieke bitcoin. Een
ETF is een gebruikelijk beleggingsinstrument bij aandelen, goud en olie.

Maar in dit geval steekt het beleggingsproduct iets anders in elkaar.

Dit fonds gaat beleggen in publieke bedrijven in de bitcoinmining industrie. Denk aan bedrijven zoals Argo, Bitfarms, Hive en Marathon.

Valkyrie is van plan om tot 20% van de middelen in het fonds te investeren in bedrijven die cryptocurrency’s op hun bedrijfsbalans hebben. Dat zijn voornamelijk miners, maar kunnen ook andere bedrijven zijn.

80% van de middelen in het fonds gaan naar bedrijven die ten minste 50% groene stroom gebruiken voor hun mining activiteiten.

WGMI is alweer het derde fonds uit de koker van Valkyrie uit Nashville. De andere twee ETF’s zijn Vakyrie Bitcoin Strategy ETF (BTF) en Valkyrie Balance Sheet Opportunities ETF.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...