KPMG Canada koopt bitcoin

De Canadese tak van KPMG heeft bitcoin aan zijn kasreserves toegevoegd. Het is niet bekend gemaakt om welk bedrag het gaat.

Bitcoin op balans

In het persbericht meldt het accountantsbedrijf dat ze "crypto-assets aan zijn corporate treasury heeft toegevoegd, middels een eerste directe investering van het bedrijf in crypto-assets."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast bitcoin hebben ze ook de 'runner-up cryptovaluta' gekocht, net als CO2-kredieten vanwege de ESG-doelen van het bedrijf. Maar ook Bitcoin past in dat plaatje zo vertelt Benjie Thomas, Managing Partner van KPMG in Canada.

"Cryptoactiva zijn een volwassen activaklasse. Beleggers zoals hedgefondsen en family offices van grote verzekeraars en pensioenfondsen krijgen steeds meer exposure naar cryptoassets. Ook raditionele financiële diensten zoals banken, financiële adviseurs en brokers onderzoeken cryptoassets."

KPMG is een enorm groot bedrijf met ruim 200.000 werknemers in 147 landen. Samen met EY, PwC en Deloitte behoren ze tot de Big Four van de wereld van audits, belastingen en advies. In Canada zijn ze goed voor 8.000 werknemers op 40 locaties.

Trend

De Canadese tak van het bedrijf heeft een aparte bestuurscommissie opgericht om toezicht te houden op de treasury-allocatie. Er is niet bekend gemaakt hoeveel fiatgeld er is omgezet naar bitcoin. Ter referentie: in 2018 behaalde het bedrijf een omzet van bijna $30 miljard.

KPMG is lang niet het eerste bedrijf die deze stap zet. Bekende namen zijn MicroStrategy, Tesla, SpaceX en MercadoLibre. Alle bedrijven met grote kasreserves (doorgaans in Amerikaanse dollars), zien de koopkracht verdampen. Daarom zoekt men naar alternatieven. Het schaarse bitcoin is een aantrekkelijke optie gebleken.

Hoewel de accountantskantoor ook flirt met DeFi, NFT's en de metaverse, hebben ze nu dus bitcoin (en ethereum) op de balans staan. Hiervoor werken ze samen met de custody-diensten van het Amerikaanse Gemini.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCanada