Nederlander verdacht van betrokkenheid bij oplichtingszaken rond ‘mining machine’

911 totale weergaven

Een 23-jarige man uit Sneek wordt verdacht van verschillende internet oplichtingen en moet drie maanden langer vast zitten. Dat kreeg de verdachte woensdag te horen van de rechtbank. Dat meldt Omrop Fryslân.

De man werd in eerste instantie aangeklaagd voor veertig zaken, daar komen nu tientallen nieuwe bij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Online oplichting

De Sneker wordt er van verdacht mensen op datingsites op te lichten, maar ook wist hij mensen te verleiden tot investeren in een ‘crypto mining machine’. Hij beloofde zijn slachtoffers via social media grote winsten.

Wat de slachtoffers daar voor moesten doen? Simpel: even je bankgegevens delen en informatie over je bankpas inleveren. En natuurlijk werd er vooraf om geld gevraagd.

Op deze manier kreeg de crimineel naar verluidt toegang tot verschillende bankrekeningen. Na dit proces deden verschillende slachtoffers aangifte.

Bitcoin en oplichting

Wanneer iemand je ongekende winsten belooft in ruil voor een zak met geld en je persoonlijke gegevens moeten alle alarmbellen afgaan.

Online en ook in de wereld van bitcoin lopen genoeg criminelen rond die je geld willen stelen. Geen enkele grote succesvolle bitcoin miner gaat met de pet rond op social media met scheve constructies. Dit zijn pure oplichters.

Een bitcoin transactie is onomkeerbaar. Dus als je geld eenmaal verstuurd is dan ben je het kwijt. Een voorbeeld: Neppe bitcoin website kost Nederlander ruim 34.000 euro.

Oplichters wisten met behulp van een nepwebsite (en een advertentie op Google) hun slachtoffers te misleiden om een plug-in te downloaden. In de praktijk nam een crimineel een account op Bitvavo over en verstuurde voor tienduizenden euro’s naar een eigen bitcoin adres.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...