Bitcoin naar nieuwe all-time high in 2023?

De populaire pseudonieme analist Credible Crypto voorspelt dat bitcoin in 2023 nog naar een nieuwe all-time high kan doorschieten. Daarvoor moet de koers voorbij de 69.000 dollar, waar we nu nog behoorlijk ver van verwijderd zijn. Op het moment van schrijven tikt bitcoin binnen op een koers van 30.730 dollar.

Met die koers zijn we de afgelopen dagen met 15,09 procent gestegen, maar we hebben nog meer dan een verdubbeling nodig om de oude all-time high te bereiken.

Parabolische rally

Credible Crypto voorziet zelfs een scenario waarin bitcoin al in september richting een nieuwe all-time high kan doorschieten. Dat zou twee maanden na een zogenaamde "technische hertest" van het steun/weerstandsniveau op de 25.200 dollar volgens Credible Crypto tot een stijging van wel 90 procent kunnen leiden.

Als die vervolgens doorzet, dan is een all-time high binnen handbereik. Voor nu is het allemaal nog koffiedik kijken, maar Credible Crypto is het in ieder geval niet eens met mensen die een potentiële all-time high in 2023 helemaal uitsluiten.

De essentie van de voorspelling van de analist ligt in de natuur van bitcoin om "parabolische rally's" te veroorzaken. Dat zijn situaties die ontstaan als het momentum in de koers exponentieel stijgt, totdat het zijn piek bereikt. Dat is wat we iedere keer zien tijdens bullmarkten.

Wanneer zagen we dit?

We zagen dit volgens hem in het verleden eerder bij de opleving van 3.000 naar 14.000 dollar en vervolgens van 10.000 naar 60.000 dollar. De recente prestaties van bitcoin suggereren dat er veel steun ligt rond de koers van 25.000 dollar op de maandelijkse tijdsframes.

Dat zou volgens Credible Crypto de opmaat kunnen vormen naar een nieuwe parabolische koersexplosie, die ons vervolgens naar nieuwe all-time highs brengt.

Waar die dan precies liggen is op voorhand lastig te zeggen. Zeker omdat technische analyse niet het enige aspect is wat een rol speelt in het koersverloop van bitcoin.

De afgelopen zeven dagen is de market cap van bitcoin in ieder geval met een stevige 90 miljard dollar gestegen. Als dat op deze manier doorzet, dan kan het ineens heel snel gaan met de digitale munt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....