‘De tijd van Bitcoin (BTC) is nu, het geld groeit aan de bomen’

721 totale weergaven

Michael Novogratz is er van overtuigd dat bitcoin (BTC) tijdens de financiële crisis boven komt drijven. Volgens de voormalig hedgefonds manager en oprichter van de crypto bank Galaxy Digital ‘groeit het geld aan de bomen’.

Hij doelt daarmee op de geldcreatie vanuit centrale banken en overheden om de verschillende economieën overeind te houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Geldcreatie

De Amerikaanse dollar is als reservemunt de belangrijkste valuta in de wereld, de afgelopen weken zijn er veel meer nieuwe dollars op de markt gekomen.

Wil je meer weten over de geldprinters van overheden en banken? Check dan onderstaande podcast met Jan-Willem Burgers.

Er lijkt voorlopig geen rem te zitten op het creëren van meer dollars, economieën hebben het zwaar en wereldwijd is de coronacrisis nog lang niet voorbij of opgelost.

Novogratz denkt dat door deze maatregelen er een unieke kans ontstaat voor bitcoin.

Wanneer je bitcoin begrijpt en vertrouwt dan kan het een interessante optie zijn om en deel van je vermogen in op te slaan. Bij bitcoin weet je wat je krijgt. Er zullen in totaal maximaal 21 miljoen BTC zijn en ze worden met een duidelijke structuur en duidelijke regels (waar iedereen op het netwerk mee akkoord gaat) gecreëerd.

Novogratz

Novogratz is een bekende naam van Wall Street en is tegenwoordig een speler in de wereld van bitcoin. Met zijn bank richt hij zich op crypto ondernemers. Hij heeft dus baat bij een gezonde en groeiende bitcoinmarkt en prijs.

Novogratz ziet om zich heen steeds meer mensen die interesse hebben in cryptovaluta: ”Ze zijn opzoek naar iets met schaarste”. Er komt volgens de investeerder een belangrijke tijd aan voor BTC. Hij trekt de vergelijking met goud.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Michael Novogratz”]”Goud heeft al een verhaal en gaat naar nieuwe hoogtes dit jaar. Beleidsmakers gaan dit in de kaart spelen. “[/penci_blockquote]

Voorspelling

Voorspellingen moet je altijd met een korreltje zout nemen. Novogratz maakt er namelijk ook een sport van. Eerder dit jaar deed hij een opmerkelijke uitspraak: ”Bitcoin gaat naar $20.000 dit jaar, anders stop ik.”

Andere opvallende uitspraken van de ondernemer:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNovogratz

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...