Bitcoin On-chain Update: een rood weekend voor de boeg?

De bitcoin koers is vandaag onder de $35.000 geraakt, het lijkt de koers maar niet te lukken om definitief door $41.000 te breken zoals technisch analist Mitch Geurtsen vandaag opmerkt.

Wat is er aan de hand als we uitzoomen en enkele cijfers on-chain eruit lichten?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1.Aantal bitcoin op beurzen is dalende

Het aantal bitcoin (BTC) op exchanges is dalende, zo blijkt uit recente cijfers van CryptoQuant, een van de vele bedrijven die de blockchain van bitcoin in kaart brengen. Een afname van bitcoin op beurzen kan erop duiden dat beleggers (en beurzen) zelf hun digitale goud verplaatsen naar cold storage.

Bitcoin On-chain Update: een rood weekend voor de boeg?

Het zijn sowieso wel spannende tijden. Want de zogenaamde Unrealized P&L, letterlijk ongerealiseerde winst of verlies, staat op een kritiek niveau. Dat blijkt uit on-chain cijfers van Glassnode.

Lange termijn beleggers die vasthouden aan bitcoin hebben altijd geprofiteerd van het rendement gemeten over een lange periode. Momenteel heeft de netto 'unrealized P&L' een waarde van 0.75, wat een 'make or break' niveau was bij eerdere bull en bear cycli. Spannend dus hoe deze indicator zich de komen

Bitcoin On-chain Update: een rood weekend voor de boeg?

2. Een rood weekend voor de boeg? 

De funding rate is het financieringspercentage dat houders van een long contract bereidt zijn te betalen om een long positie te openen. Ze betalen dit aan de houder van de andere kant van het contract, degene die short gaat.

Komt de waarde onder de 0, dan betekent dat houders van een short een percentage betalen aan houders van een long. Surfend op de hype sinds eind 2020 was de markt lange tijd oververhit, maar het tij lijkt gekeerd.

Er is sprake van een voorzichtige min van deze funding rate. Een signaal dat handelaren anticiperen op een koersdaling (wat ook tot nu toe is voorgevallen), zo ziet ook marktanalist Lex Moskovski.

bron: Glassnode

3. Mei is druk bij beurzen

Tenslotte een cijfer dat aantoont dat de bullmarkt in 'full swing' is. Mei is een recordmaand voor beurzen en brokers, die baat hebben bij zoveel mogelijk volatiliteit. Want elk transactie brengt bij hen geld in het laatje (lees: commissies).

In mei tot nu toe is er ruim 2.000 miljard dollar aan cryptocurrency’s verhandeld. Dat is vervijfvoudiging ten opzichte van januari 2018, de maand met lange tijd het meeste handelsvolume.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
on-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...