Bitcoin uitbraak rond 4 juni gaat richting bepalen: $51.000 of $21.000?

Bitcoin uitbraak rond 4 juni gaat richting bepalen: $51.000 of $21.000?

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – Het lukt de bulls maar niet om het belangrijke weerstandsgebied van $40.000 - $41.000 te doorbreken. Bitcoin lijkt op dit moment een driehoekpatroon te vormen dit betekent voor de komende dagen consolidatie, maar een flinke uitbraak zal de richting voor de komende tijd gaan bepalen.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,828.42USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Wanneer we naar de daggrafiek kijken is het nog altijd moeilijk om bullish argumenten te vinden. Dit blijft het geval zolang bitcoin dagelijkse candles blijft vormen onder het weerstandsgebied $40.000 - $41.000.

Voor het eerst sinds begin van dit jaar hebben we op dit tijdsbestek te maken met een bearish marktstructuur. Het lukt de bulls tot op heden maar niet om de trend om te buigen naar een opwaartse trend, hiervoor is een higher high boven de $41.000 nodig. De rode dagelijkse candle van gister (-11%) lijkt voor nu wederom een higher low te zijn en dit zou een eerste stap kunnen zijn naar een higher high boven het belangrijke weerstandsgebied.

Al geruime tijd hebben we het gehad over de volatiliteit binnen de prijsrange van $30.000 - $40.000. Deze eenvoudige analyse heeft ook de afgelopen dagen stand gehouden. Wanneer de bulls er de komende dagen in slagen om het weerstandsgebied $40.000 en de 200 MA’s te heroveren en om te zetten in support, kunnen we eindelijk weer verder omhoog gaan kijken. $46.890, $52.600 en $59.000 zijn dan de weerstandsgebieden om te verslaan.

Het verliezen van genoemde prijsrange en dus onder de $30.000 terechtkomen is het meest bearish scenario en zou de koers wel eens flink verder omlaag kunnen brengen, mogelijk zelfs richting de $20.000.

Bitcoin uitbraak rond 4 juni gaat richting bepalen: $51.000 of $21.000?

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

Afgelopen week hadden we te maken met een soort van opwaartse trend op de 4 uursgrafiek. Higher lows werden opgevolgd door lower highs. Helaas is hier gisteren, door het vormen van een lower low, een einde aan gekomen. De huidige trend en het feit dat we nog altijd ver onder de beide 200MA’s handelen impliceert dat er wederom een lower high gevormd zal gaan worden.

Houdt de huidige trend aan betekent dit dat bitcoin de komende dagen een symmetrische driehoek zal gaan vormen. Een dergelijk patroon op de 4 uursgrafiek heeft over het algemeen een totale lengte van een aantal weken. Dit past overigens goed in de verwachting dat we de komende dagen/week rekening moeten houden met aanhoudende consolidatie.

De trendlijnen van de driehoek dienen voor de betrouwbaarheid minimaal 2 maar bij voorkeur vaker aangeraakt te worden. De bovenzijde van de driehoek is inmiddels al een keer of vier getest. Wanneer bitcoin de komende dagen de onderkant van de driehoek voor een derde keer gaat testen is dit een definitieve bevestiging van dit driehoekpatroon.

Bitcoin uitbraak rond 4 juni gaat richting bepalen: $51.000 of $21.000?


Een dergelijk patroon breekt gemiddeld na 70% van zijn totale duur uit en in dit geval zou dit een uitbraak betekenen rond 4 juni. De uitbraak zal de richting voor de komende tijd gaan bepalen. Handelaren nemen over het algemeen een positie in na een uitbraak uit het patroon. Koersdoel van het patroon kun je eenvoudig berekenen door de afstand van de bodem tot aan de top van de driehoek op te meten. Dit geeft ons de volgende koersdoelen:
Bullish uitbraak: $51.000
Bearish uitbraak: $21.800

Bitcoin uitbraak rond 4 juni gaat richting bepalen: $51.000 of $21.000?

Bitcoin (BTC) 1 uurgrafiek

Sinds 12 mei handelen we op dit tijdbestek onder de beide 200 MA’s en dit zorgt ervoor dat we nog altijd te maken hebben met een neerwaartse trend. De afgelopen dagen heeft bitcoin een aantal pogingen gedaan om de 200 MA’s terug te winnen en om te zetten in support, maar helaas zonder succes en eindigen deze pogingen slechts in lokale toppen.

De 200 MA’s blijven absoluut de moeite om in de gaten te houden. De MA’s bewegen zich op dit moment redelijk neutraal (horizontaal) en zorgt voor de nodige onzekerheid. Zolang we handelen onder de beide MA’s moeten we rekening houdend met een aanhoudende neerwaartse trend. Het heroveren van de MA’s en deze succesvol omzetten in support kan zo maar het begin zijn van een nieuwe opwaartse trend.

Bitcoin uitbraak rond 4 juni gaat richting bepalen: $51.000 of $21.000?


Bitcoin Debuut


Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: Top 10 Bitcoin Cadeau’s | Voor jezelf of om weg te geven!
In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin uitbraak rond 4 juni gaat richting bepalen: $51.000 of $21.000?
Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties