Deze indicator slaat weer groen uit: meer koopkracht in de markt voor bitcoin

Deze indicator slaat weer groen uit: meer koopkracht in de markt voor bitcoin

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Market Value to Illiquid Value (MVIV)

De Nederlandse on-chain Dilution Proof, die recent een uitstekend artikel publiceerde, komt met een overzicht van de Market Value to Illiquid Value indicator.

Dat is een variant van de Market-Value-to-Realized-Value (MVRV) Ratio van David Puell en Murad Mahmudov.

Achter deze indicator zit een vrij ingewikkelde berekening achter. Hij berekent deze door respectievelijk de waarde die lange termijn investeerders in handen hebben (LV) en de waarde van de illiquide voorraad (IV) van de totale bitcoin market cap (MV) af te trekken.

Het getal uit die rekensommen (MV-LV= & MV-IV=) wordt vervolgens gedeeld door de standaarddeviatie van de MV.

Daaruit ontstaan de metrics de Market-Value-to-Long-termholder-Value (MVLV) en Market-Value-to-Illiquid-Value (MVIV).

In de onderstaande grafiek die Dilution deelt beweegt de koers tussen de de MVIV2 (groen) en MVIV0 (blauw) bandbreedte, wat een visualisering is van de zogenaamde Z-scores.

Deze MVIV bandbreedtes vertegenwoordigen de prijs die bitcoin zou hebben als het de indicator een bepaalde Z-score zou bereiken.

2. 'Dips van 80% gaan niet meer voorkomen'

Een andere Nederlandse on-chainanalist Geertjancap deelt een aantal interessante data als reactie op een recente tweet van landgenoot Plan B.

Daarin zegt Plan B dat een correctie van 80 procent een belangrijk kenmerk is van een bearmarkt en dat dat momenteel niet het geval is.

Geertjancap valt hem met kwantitatieve data bij:

  • de intensiteit van elke hypecyclus neemt historisch af. Dus in 2017 was de hype al minder intens dan in 2013 bijvoorbeeld.
  • er is een stabiele vraag naar bitcoin ongeachte deze hypecycli, et circa 90% jaarlijks.
  • zelfs in het meest conservatieve scenario (een top van $144.000 aan het einde van deze halvening cyclus tot 2024), zijn correcties van 80 procent - gezien de stabiele vraag - niet te verwachten.
  • want naar een stabiele vraag nemen de koersschommelingen ook relatief af

3. Stablecoin Supply Ratio

Tenslotte, nog een feitje over het aantal stablecoins op de markt. 2021 markeert toch wel een opvallende toename van het munten van Tether USDT en andere stablecoins die als droog kruit naar beurzen of andere custodians gaan.

Deze indicator slaat weer groen uit: meer koopkracht in de markt voor bitcoin
bron: The Block

Kijken we naar de Stablecoin Supply Ratio (SSR), de verhouding tussen het bitcoin aanbod en de stablecoin aanbod, dan zien we dat de curve dalende is.

Hoe lager deze ratio, hoe "hoger" de koopkracht om bitcoin te kopen.

Deze ratio ligt nu op 6,8, nog net even hoger dan in juli dit jaar (ratio 5,8) toen het herstel inzette.

Deze indicator slaat weer groen uit: meer koopkracht in de markt voor bitcoin
bron: Glassnode

Bekijk ook de Bitcoin Data Update terug!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties