Chainalysis: beleggers in India staken $40 miljard in bitcoin en andere munten

Ondanks het onzekere juridische klimaat is bitcoin ongekend populair in India. Het land laat wat investeringen in de industrie betreft een indrukwekkende groei zien. Over het afgelopen jaar is er namelijk 19.900 procent meer geïnvesteerd in bitcoin en andere cryptocurrency’s.

Dat is meer dan goed nieuws voor bitcoin, aangezien India één van de grootste landen ter wereld is qua inwoners. Met meer dan 1,3 miljard inwoners hoeft het wat dat betreft alleen China voor zich te dulden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Investeringen India in bitcoin parabolisch in Q4 2020

Als we de data van Chainalysis mogen geloven is het Indiase volk met name in het vierde kwartaal van 2020 massaal in bitcoin gestapt. Tot dat moment vertoonden de investeringen in het land een gestage groei om daarna compleet door het dak te gaan.

Gedurende het afgelopen jaar zijn volgens de cijfers van Chainalysis de investeringen in cryptocurrency’s in India toegenomen van $200 miljoen naar $40 miljard. Verder schat het bedrijf dat er in totaal 15 miljoen Indiërs exposure hebben op bitcoin of andere crypttomunten. Indrukwekkende cijfers, met name als je kijkt naar de groei van het totaal geïnvesteerde bedrag.

Chainalysis: beleggers in India staken $40 miljard in bitcoin en andere munten

De data van Chainalysis laat zien dat de beslissing van het Indiase hooggerechtshof om het van de centrale bank afkomstige verbod voor financiële instellingen om zich te verbinden aan cryptobedrijven op te heffen een goede is geweest.

De belangstelling vanuit India voor bitcoin is groot en steeds meer inwoners van het land zien het als een manier om hun vermogen te beschermen. Dat is niet gek, aangezien India van oudsher een land is waar mensen veel goud en zilver bezitten.

Met name jongeren in India fan van bitcoin

Ondanks de juridische onzekerheid die nog altijd heerst en mogelijke nieuwe wetgeving die boven de markt hangt zijn jongeren in het land fan van bitcoin. Met name in de leeftijdscategorie van 18 tot 35 jaar is er volgens Sandeep Goenka, de co-founder van een lokale exchange, bovenmatige belangstelling voor bitcoin.

Jongeren geven er volgens Goenka de voorkeur aan om te investeren in bitcoin boven goud. “Ze vinden het eenvoudiger om te investeren in crypto dan in goud, omdat het proces heel eenvoudig is. Je kunt gewoon online gaan en je crypto kopen, je hoeft het niet te verifiëren zoals bij goud,” aldus Goenka.

Richi Sood, een 32-jarige lokale ondernemer, is zo iemand die van goud is overgestapt op bitcoin. Sood heeft momenteel meer dan $13.000 geïnvesteerd sinds ze gestart is in december en heeft een deel van haar positie uitgecashed nadat bitcoin boven de $50.000 uitbrak. Om vervolgens tijdens de crash weer opnieuw te investeren.

“Ik stop mijn geld liever in crypto dan in goud. Crypto is meer transparant dan goud of vastgoed en de rendementen zijn op de korte termijn al een stuk beter,” zo liet Sood weten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndia

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....