$600 miljoen aan optiecontracten voor Bitcoin verlopen vandaag

In de afgelopen 7 dagen is het bitcoin niet gelukt om door de weerstand van 48.000 dollar te breken, maar is de koers ook niet naar beneden uitgebroken na negatieve uitspraken van de voorzitter van de Minneapolis Federal Reserve, Neel Kashkari.

In een publiek optreden tijdens de Pacific NorthWest Economic Region Annual Summit op 17 augustus zei de centrale bankdirecteur het volgende: “Wat ik tot nu toe gezien heb is […] voor 95 procent aan fraude, hype, ruis en verwarring.” Ook bitcoin moest het ontgelden, de digitale munt is volgens Kashkari enkel goed voor het financieren van criminele activiteiten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin bulls hebben vertrouwen in prijsniveau van $44.000

Met nog enkele uren te gaan tot het verlopen van de optiecontracten vandaag is er een kleine kans dat de contracten van een bitcoin van boven de 50.000 dollar nog iets waard worden. Zelfs als de koers richting de 49.900 gaat zijn deze opties immers waardeloos.

Als we deze opties uitsluiten van het verhaal, blijft er nog steeds voor 190 miljoen dollar aan open interesse over in het voordeel van de bulls. Zelfs een verloop onder een koers van 48.000 per bitcoin verlaagt dit getal slechts tot 138 miljoen dollar.

In het slechtste scenario voor de bulls zakt de koers onder de 44.000 per bitcoin en blijft er nog voor 24 miljoen aan open interesse over in het voordeel van de bulls. Het lijkt erop dat veel bears deze opleving van bitcoin niet zagen aankomen, gezien 73 procent van de put opties onder de koers van 44.000 zijn geplaatst.

Een sluiting van boven de 46.000 per bitcoin verhoogt het voordeel van de bulls naar 105 miljoen dollar, wat een goede reden lijkt voor een verhoogde koopdruk in aanloop naar het verlopen van de opties.

Federal Reserve van plan om minder geld in economie te pompen

Dat de bitcoin koers zich de afgelopen dagen sterk hield is een goed teken. De Amerikaanse Federal Reserve heeft namelijk bekendgemaakt van plan te zijn om hun maandelijkse steun van 120 miljard dollar aan de economie langzaam naar beneden bij te stellen, wat meestal een negatief effect op de markt heeft.

Nu de kans groot is dat er minder geld in de economie gepompt gaat worden door de Amerikaanse centrale bank is het mogelijk dat investeerders zich willen indekken tegen de eventuele risico’s. Wat in theorie een negatieve druk op de bitcoin koers met zich meebrengt.

Dat de bitcoin koers na dit nieuws geen duikvlucht heeft genomen laat zien hoe sterk het vertrouwen van de markt momenteel is. Zonder deze mededeling van de Federal Reserve hadden we waarschijnlijk nog hoger gestaan dan nu het geval is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.