Bitcoin op weg naar hoogste wekelijkse sluiting van 2022

Bitcoin op weg naar hoogste wekelijkse sluiting van 2022

De bitcoin koers beweegt de afgelopen dagen weer de goede kant op en heeft zelfs meerdere malen de 45.000 dollar doorbroken. Alle ogen zijn nu gericht op het sluiten van de week, want het lijkt erop dat bitcoin de hoogste weeksluiting van 2022 gaat noteren.

Volgens de meeste analisten is het feest echter nog niet begonnen, want daarvoor moet eerst de 46.000 dollar met overtuiging gebroken worden. Een punt waar we eerder dit jaar ook moeite mee hadden. Al heeft dat ook te maken gehad met de macro-economische onzekerheid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onzekerheid op macro-niveau

We kunnen de financiële markten niet los zien van de gebeurtenissen op macro-niveau. Natuurlijk hangt het conflict in Oekraïne als een donkere wolk boven de markt, maar ook de intentie van centrale banken om de rente in 2022 fors te verhogen speelt een belangrijke rol.

Bitcoin heeft de afgelopen 13 jaar sterk gepresteerd in een klimaat waarin de rente lager en lager werd. Nu lijkt de belangrijkste centrale bank van de wereld, de Amerikaanse Federal Reserve, voornemens om de rente dit jaar meerdere malen met 0,5 procent te verhogen.

In hoeverre dat daadwerkelijk mogelijk is moet nog blijken. We kunnen immers niet om de enorme schuldenberg heenkijken en als de rente te ver omhooggaat, dan kan dat de herfinanciering van schulden in de problemen brengen.

Mochten daardoor bedrijven omvallen, dan kan er een domino-effect ontstaan dat zijn weerga niet kent. Het is dus een ware balanseeract voor centrale banken om zowel de inflatie als de economie overeind en in balans te houden. Een opdracht die met de tijd steeds moeilijker lijkt te worden.

Crypto Ed nog niet overtuigd van bitcoin

Hoewel de koers het de afgelopen dagen uitstekend doet, is niet iedereen overtuigd van de kracht dit bitcoin laat zien. Crypto Ed gaat op dit moment nog niet long, omdat hij eerst wil dat de weerstand rond de 46.000 dollar met overtuiging wordt gebroken.

Inkopen op dit punt is volgens Crypto Ed niet logisch, gezien het risico dat we vanaf de 46.000 dollar weer naar beneden vallen. Voor nu lijken de ogen gericht op de weeksluiting van bitcoin, wat voor de actieve handelaren altijd een belangrijk moment is.

Tot nu toe stevenen we af op de beste weeksluiting van 2022, maar er kan in korte tijd veel gebeuren met bitcoin. Er zijn op dit moment zoveel factoren die de koers beïnvloeden, dat het voorspellen van de koers op de korte termijn praktisch onmogelijk lijkt.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties