Bitcoin prijs naar $43.493, blijft maker achter stablecoin TerraUSD inkopen?

De bitcoin prijs heeft de $43.000 grens het afgelopen etmaal diverse malen gebroken.

Op de Bitstamp grafiek wist de koers $43.493 te bereiken, het hoogste punt sinds 3 maart.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat zien op de analisten op de markt gebeuren?

Bitcoin in bullish vaarwater?

Technisch analist Matthew Hyland vindt het 'erg bullish' dat de koers woensdag is afgesloten boven de $42.600.

Hij ziet bovendien dat de koers boven de Relative Strength Index (RSI) driehoek is uitgebroken, opnieuw een bullish signaal (op de korte termijn).

De afgelopen maanden heeft de koers vooral geschommeld tussen de $38.000 en $45.000. Ook lag het interesse onder retail beleggers niet hoog getuige lage scores op Google Trends en relatief veel angst in de markt.

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne, dat nu een maand speelt, en onzekerheid in de portemonnee door oplopende energie - en voedselprijzen, zijn mogelijke oorzaken.

Dat wil niet zeggen dat er niets is gebeurd op de beurzen. Uit onderzoek van onder meer Glassnode hebben met name lange termijn investeerders verkocht en zijn er toch veel nieuwe entiteiten die gekocht hebben.

Bitcoin prijs naar $43.493, blijft maker achter stablecoin TerraUSD inkopen?
bron: Glassnode

Terra project

Een van de kopers op de markt lijken de makers achter het stablecoinproject TerraUSD (UST) te zijn. Oprichter Do Kwon heeft eerder aangekondigd ruim 10 miljard dollar vrij te willen maken om bitcoin te kopen.

Die bitcoin dient als dekking van de UST stablecoin die hij uit wil geven. Momenteel is er al 14,4 miljoen euro aan UST uitgegeven.

Terra is afkomstig uit Zuid-Korea, een land waar net een cryptovriendelijke president is verkozen.

Je kunt dus veronderstellen dat Terra in tranches bitcoin gaat kopen om de kas van Terra te vullen. Naar eigen is er nu 3 miljard dollar vrijgemaakt en is er nu voor circa 125 miljoen dollar aan bitcoin aangekocht.

Het project deelt de bitcointransacties niet expliciet, maar op Twitter zijn er wel geruchten welke adressen in beheer zijn van Terra.

Twitter influencer Pentoshi deelt bijvoorbeeld de onderlinge transacties, die hij toeschrijft aan het project. Niets is echter bevestigd en de komende weken en maanden moet duidelijk worden of Do Kwon zijn beloftes waarmaakt.

Onder meer Adam Back stelt vraagtekens bij de structuur van het project. Wordt er bijvoorbeeld leverage toegepast en riskeert het project niet als een kaartenhuis in elkaar te vallen zodra er een waterval aan liquidaties plaatsvindt in het nadeel van Terra?

Onder meer het liquiditeitsgebeurtenis van maart 2020 heeft diverse cryptofondsen in as gelegd omdat ze teveel risico namen op de derivatenmarkten.

In een interview met Anthony 'Pomp' Pompliano verdedigt Do Kwon zich onder meer zo:

'Als MicroStrategy of El Salvador bitcoin koopt, wordt er gejuicht door de community. Maar doen wij dat als stablecoinproject en wordt het afgekeurd'.

Kortom, in zijn ogen mag hij die bitcoin gewoon kopen wat de structuur van zijn vehikel ook is.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...