Sitemanager Bitcoin.org ontslagen na ruzie met anonieme eigenaar

De pseudo-anonieme eigenaar van Bitcoin.org heeft recentelijk sitemanager Will Binns ontslagen na een meningsverschil. Binns onderhield het informatieplatform.

Bitcoin.org is ooit door Satoshi Nakamoto zelf opgezet en is daarmee waarschijnlijk de oudste bitcoinwebsite.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eigenaar van Bitcoin.org

Volgens Binns is het domein in gevaar en kan de website in handen vallen van andere kwaadwillende partijen. Cobra is de anonieme eigenaar van het waardevolle domein.

Volgens Cobra wilde Binns deels eigenaar worden van het domein. Binns vindt dat hij onterecht is ontslagen en hij overweegt nu een gang naar de rechter.

Cobra: ”Ik heb Will Binns ontslagen als site manager. Tijdens een gesprek op Twitter claimde hij dat zijn werk aan bitcoin.org meer waard is dan waar ik mee akkoord ben gegaan.”

Het ontslag komt op een opmerkelijk moment, want het plan van Cobra is om gedurende dit jaar langzaam afstand te doen van de website.

‘Bitcoin.org is in gevaar’

Om de soap nog wat sappiger te maken deelde Cobra een aantal screenshots over gesprekken tussen beiden. In de berichten komt een gesprek tussen Binns en Mozilla naar voren. Mozilla is het bedrijf achter de webbrowser genaamd Firefox.

Zij boden Binns een donatie of een investering tot wel $75.000 in zijn bedrijf. Cobra zei: neem het geld, maar maak duidelijk dat jij of jouw bedrijf geen eigenaar zijn van bitcoin.org.

Sitemanager Bitcoin.org ontslagen na ruzie met anonieme eigenaar

Binns reageerde via GitHub.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Will Binns”]”Bitcoin.org is mogelijk gecompromitteerd. Cobra heeft mij de toegang tot de website ontzegd en de code. Ik denk niet dat Cobra de enige rechtelijke eigenaar is, ook heeft hij geen recht om dit te doen zonder aanleiding.”[/penci_blockquote]

Binns zegt dat Cobra zijn berichten misbruikt om zijn actie kracht bij te zetten. Volgens hem zijn de statements uit de context getrokken.

Hij gaat nog verder. Cobra zou volgens de ontslagen bitcoiner nadenken over het (illegaal) verkopen van de website.

Binns heeft inmiddels een oproep gedaan om een crowdfundingactie op te zetten voor een rechtszaak. De schatkist van de website wordt voorlopig in handen gelegd bij iemand anders.

Onduidelijk

Het is nog onduidelijk hoe deze situatie afloopt. Maar Cobra is nog altijd degene met de controle over Bitcoin.org. Het is afwachten wat er dit jaar gaat gebeuren en wie er naar voren wordt geschoven om de zaak over te nemen.

De kansen van Binns lijken een stuk kleiner.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...