Bitcoin over twee jaar op all-time high als de geschiedenis rijmt

577 totale weergaven

De volgens halving voor bitcoin staat voor april 2024 op de planning en als de geschiedenis zich herhaalt, dan duur het volgens Altcoin Daily nog ongeveer twee jaar voordat de bitcoin koers een nieuwe all-time high bereikt. Hiermee baseert de analist zich natuurlijk op de vierjarige cyclus, waarvan velen vermoeden dat deze bestaat vanwege de halvings.

All-time high voor bitcoin in 2025

Het lijkt erop dat de Nederlandse analist PlanB het eens is met Altcoin Daily. Onder het bericht is de Nederlandse analist namelijk terug te vinden met een "????" als reactie. Verder retweet hij ook de grafiek van Altcoin Daily, wat op zich logisch is, omdat het om zijn eigen Stock-to-Flow model gaat.

Niet iedereen is even positief over het Stock-to-Flow model, waarschijnlijk omdat zij teleurgesteld waren over het feit dat het model niet in staat was om de bitcoin koers exact te voorspellen.

"De indicator voorspelde 55.000 dollar op het moment dat de bitcoin koers onder de 4.000 dollar lag. We zitten nu op 31.000 dollar, wat dat betreft is het Stock-to-Flow model in mijn ogen heel bruikbaar", aldus een nog altijd optimistische PlanB.

Je kunt van een model natuurlijk ook niet verwachten dat het de bitcoin koers exact voorspelt. Zeker het model van PlanB, dat zijn voorspellingen in principe enkel en alleen op de schaarste van bitcoin baseert. Dat neemt niet weg dat het een mooi (en mogelijk bruikbaar) model is.

Waarom de bitcoin koers stijgt na de halvings

Verder laat PlanB zich ook weer horen over het fundament van zijn model, namelijk de reden waarom de bitcoin koers over het algemeen opspringt in de periode rond de halving. "Het S2F-model laat zien dat sprongen in de bitcoin koers historisch gezien rond de halvings gebeuren. In mijn ogen definieert S2F de bron van de waarde beter en kan het gebruikt worden om de simpele 'buy and hold' strategie te verslaan", aldus PlanB.

Een andere gebruiker @IRNMANcrypto is scherp en merkt op dat het model de trendlijn heeft gebroken; volgens PlanB is dat echter geen probleem en is het wachten op het moment dat bitcoin weer terugkeert naar de trendlijn.

Dit laat echter ook zien dat het lastig is om de bitcoin koers op de korte termijn te voorspellen. Je kunt er allerlei modellen en indicatoren uit de technische analyse bijpakken, maar de bitcoin koers blijft een onvoorspelbaar beestje. Alleen over perioden van vier jaar lijkt er op dit moment een enigszins voorspelbare cyclus uit te komen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....