Koersexplosie van 466 procent in aantocht voor bitcoin?

De populaire pseudonieme analist TechDev deelt met zijn 416.400 volgers dat hij een koersexplosie van 466 procent verwacht voor bitcoin. Voor die voorspelling bouwt de analist onder andere op de wereldwijde liquiditeit-cyclus en de rente op Chinese staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar ten opzichte van de US Dollar Index (DXY).

Volgens de analist is de wereldwijde liquiditeit bezig aan een opwaartse trend.

Wereldwijde liquiditeit blaast bitcoin koers op?

TechDev meet de wereldwijde liquiditeit door de balansen van de grote centrale banken bij elkaar op te tellen. In principe meet de analist hiermee hoeveel geld deze centrale banken printen om hun economieën draaiende te houden.

Volgens de grafiek van TechDev staat de wereldwijde liquiditeit op het punt van een stijging, omdat de grote centrale banken hun balans uitbreiden.

Dat lijkt een vreemde conclusie, omdat de Federal Reserve op dit moment juist zijn balans slinkt. Wat dat betreft moeten we nog maar afwachten in hoeverre dit scenario zich zal uitspelen.

De grafiek toont verder dat bitcoin de wereldwijde liquiditeit vaak op de voet volgt; wat suggereert dat we binnenkort een gigantische koersexplosie van de digitale munt kunnen verwachten.

Bitcoin koers van 140.000 dollar?

Als bitcoin op deze voet doorgaat, dan lijkt het een kwestie van tijd voordat het de targets van TechDev haalt. Voor nu lijkt het jaar 2025 een realistisch tijdspad voor bitcoin om de gigantische stijgingen voor de koers die de analist verwacht te behalen.

In het beste scenario zal dat een bitcoin koers van 100.000 tot 140.000 dollar opleveren volgens TechDev.

Op het moment van schrijven handelt de bitcoin koers onder de 30.000 dollar; wat zou betekenen dat de koersexplosie die TechDev voorspelt een stijging van bijna 500 procent kan opleveren.

Wij wachten het voor nu nog even rustig af. We hebben immers vaker van dit soort wilde voorspellingen van analisten gezien en als bitcoin ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat de koers een onvoorspelbaar beestje is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....