‘Bijna elk uur wordt er een Bitcoin pinautomaat geïnstalleerd’, groei van 80% in 2020

Het aantal bitcoin pinautomaten neemt in rap tempo toe dit jaar. Volgens Coin ATM Radar zijn er nu minstens 11.665 bitcoin ATM’s wereldwijd.

Wereldwijd sluiten steeds meer beurzen hun deuren, onder andere door strengere regels vanuit overheden. Maar de markt van bitcoin ATM’s lijkt levendiger dan ooit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Groei in interesse

Bitcoin pinautomaten nemen contant geld aan, in ruil daarvoor krijgt de klant bitcoin.

Steeds meer (kleine) ondernemers schaffen een een pinautomaat aan. Dit jaar is het aantal met maar liefst 80% gestegen. In onderstaande grafiek is de groei duidelijk te zien.

Grafiek via

'Bijna elk uur wordt er een Bitcoin pinautomaat geïnstalleerd', groei van 80% in 2020

Elke dag 23 nieuwe apparaten

De groei dit jaar is indrukwekkend, gemiddeld komen er wereldwijd elke dag 23 pinautomaten bij. Dat is er dus bijna één per uur.

Amerika is de grootste afzetmarkt voor fabrikanten. Er staan nu ruim 9.000 bitcoin ATM’s in de VS. Bijna 80% van alle ATM’s staan daar.

Van winkelcentra tot aan kleine winkeltjes, op veel plekken in het land kun je er eentje vinden. Een opmerkelijke plek is de Gigafactory van Tesla. Het personeel heeft daar de beschikking over 3 bitcoin pinautomaten.

Koploper in Europa is Groot-Brittannië met 268 ATM’s, terwijl in Azië Hong Kong aan de leiding gaat met 62 pinautomaten. Let op: dit gaat om de apparaten die Coin ATM Radar heeft geregistreerd het daadwerkelijke aantal ligt mogelijk hoger.

Verdeling

Volgens Coin ATM Radar is Genesis Coin marktleider, met General Bytes op een ruime tweede plaats. Gezamenlijk hebben zij ruim de helft van de markt in handen.

'Bijna elk uur wordt er een Bitcoin pinautomaat geïnstalleerd', groei van 80% in 2020

General Bytes

General Bytes is dus een van de grootste bitcoin ATM bedrijven ter wereld. In onderstaande podcast spraken we met Martijn Wismeijer, hij is een vroege bitcoiner en verantwoordelijk voor de marketing bij General Bytes.

Benieuwd naar de wereld van bitcoin pinautomaten en aanverwanten? Luister hieronder de podcast.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...