Bitcoin platform Bakkt breidt uit naar Google Pay

Bakkt gaat haar Bitcoin diensten uitbreiden naar Google Pay. Daardoor kunnen klanten hun digitale activa nu via Visa uitgeven bij allerlei nieuwe winkels.

Bitcoin platform Bakkt

Bakkt is een bedrijf dat in 2019 furore maakte, omdat ze als eerste platform 'fysiek' gedekte Bitcoin futures aan wilden bieden. Vandaar de naam Bakkt, wat klinkt als backed. De verwachtingen waren hoog gespannen, en toen het volume op de eerste dagen meeviel kelderde de koers van Bitcoin september twee jaar geleden in.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inmiddels is het platform door blijven groeien en nu kondigen ze aan dat ze samenwerken met Google. Of: beter gezegd, ze zijn in wezen nu klant van Google.

Ze maken namelijk bekend dat hun virtuele Visa-betaalpas die nu kan worden gekoppeld aan Google Pay. Zo kan iedereen met een Bakkt-betaalkaart nu goederen en diensten afrekenen op plekken waar Google Pay wordt geaccepteerd.

Bakkt is een handelsplatform waar consumenten digitale activa kunnen kopen, verkopen, verzenden en uitgeven. En dat laatste is nu dus geïntegreerd met Google. Wel worden de cryptovaluta wel direct omgezet naar fiatgeld, zodat de winkelier gewoon fiatgeld ontvangt.

Kanttekening

Verder maakt het bedrijf in het persbericht dat ze ook Google Cloud gebruiken voor enkele diensten. Ze gaan analysediensten bouwen met kunstmatige intelligentie (AI), machine learning (ML) en 'geolocation functionality' om meer inzichten te verkrijgen over betaalstromen.

Gebruikers krijgen dan weer punten in hun 'loyalty programma' waardoor ze zich voordelen kunnen veroorloven.

Als Bitcoiner kun je hier je vraagtekens bij stellen. Bitcoin is bedoeld als geld zónder tussenpersoon en waarbij privacy hoog in het vaandel staat. Bakkt is het tegenovergestelde, maar blijft wat dat betreft gelukkig een alternatief: er zijn genoeg andere privacy vriendelijke betaalopties met non-custodial wallets.

Bakkt is onderdeel van de Intercontinental Exchange (ICE). Onlangs hebben ze hun betaalprogramma ook geïntegreerd bij Quiznos.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BakktBitcoin nieuws