Bakkt start samenwerking met fastfoodketen Quiznos voor bitcoin betalingen

Een samenwerking tussen fastfoodketen Quiznos en Bakkt heeft ervoor gezorgd dat klanten binnenkort met bitcoin kunnen betalen. De pilot zal beginnen halverwege augustus in Denver, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Colorado.

Het is een leuke marketingstunt en komt zelfs met kleine voordelen voor klanten. De eerste klanten die een bestelling in bitcoin betalen, ontvangen $15 aan bitcoin tegoed zodra ze de Bakkt app gebruiken. Het is nog niet duidelijk wat Quiznos gaat doen met de ontvangen bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bakkt bitcoin wallet

De betalingen moeten verlopen via de mobiele app die Bakkt heeft ontwikkeld. Bakkt deelt hetzelfde moederbedrijf ICE met de New York Stock Exchange en is vooral bekend als beurs voor futures en opties, maar ze ontwikkelen daarnaast ook andere producten en diensten.

Fastfood keten Quiznos is onderdeel van restaurantketen REGO. Directeur Mark Lohman laat in een statement het volgende weten:

”De samenwerking met een innovatief platform zoals Bakkt is voor ons als bedrijf aantrekkelijk om verschillende redenen, voornamelijk doordat we hierdoor direct bitcoin accepteren bij de verkooppunten. We zullen door blijven gaan met onze digitale transformatie om zo goed mogelijk te anticiperen op de vraag van onze klanten. In dit geval is dat door het mogelijk te maken een maaltijd te kopen met bitcoin door de wallet van Bakkt.”

Ook legde hij de manier waarop Quiznos de bitcoin ontvangt uit. ‘De betalingsinfrastructuur wordt geregeld door Bakkt, dus als Quiznos bitcoin accepteert gaat het via Bakkt, want deze zet de betaling weer om in fiat om naar Quiznos te sturen’.

Also read




OpenNode brengt Bitcoin betalingen in bereik van 60.000 winkeliers

 





Binance Pay komt naar webshops met Shopify

 

Lees meer over:
BakktBitcoin nieuws