Analyse: Wat gaat de prijs van Bitcoin (BTC) doen?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Een evenwicht patroon op de dagelijkse grafiek houdt de boel een beetje saai. Wat kunnen we verwachten van het patroon en de uitbraak? Een analyse van de mogelijke scenario’s voor bitcoin.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1, hieronder) is te zien dat de koers de 12EMA (blauwe lijn) blijft houden. Dus op de hogere tijdseenheden hebben de bulls zeker de controle. In heb vorige week een artikel geschreven hoe de descending triangle ook bullish kan zijn. Hoewel er nog niet heel veel over wordt gesproken, is er steeds meer te lezen over het bullish scenario voor de descending triangle. Let op, hoe meer er over wordt gesproken, hoe kleiner de kans dat dat zal uitspelen. Voor is er niet veel over te vinden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De koers blijft deze week geplakt aan de bovenkant van de resistance lijn, maar op de lagere timeframes zie ik wat zwakte, waardoor ik denk dat de koers weer nogmaals richting de onderkant van de driehoek zal gaan. Daarnaast ben ik van mening dat de koers nog steeds de 21EMA (oranje lijn, nu op $9.250) moet testen. Zolang de koers sluit daarboven is er ook niks aan de hand.

De RSI zit “vast” tussen de rode support en resistance lijnen. Zie ook hoe de resistance lijn een belangrijke grens is. In de vorige bullmarkt is de koers er altijd boven geweest en in de bear markt er altijd onder. Het is aannemelijk dat de koers de supportlijn nogmaals aantikt. Dit zou de koers ook helpen richting de 21EMA.

Verder blijft het volume afnemen wat hoort in de driehoek formatie.

Figuur 1: Koers behoudt de 12EMA wat bullis is. De RSI zitten tussen support en resistance en het volume blijft afnemen.

Analyse: Wat gaat de prijs van Bitcoin (BTC) doen?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

De koers heeft op de dagelijkse grafiek een higher low (HL, figuur 2 hieronder) gemaakt, wat een verandering van de dagelijkse trend had kunnen zijn, maar voor een bevestiging van de verandering is een higher high nodig.

Op het moment lijkt het er op dat de koers juist een lower high (LH) heeft gevormd, en daarmee een evenwicht patroon heeft gemaakt. Het zal waarschijnlijk een higher low vormen richting de support op $10.000 – $10.100. De koers moet er daarna uitbreken. Ik verwacht dat we nog wel een aantal dagen in het evenwicht zullen zitten en dan verder richting de onderkant van de descending triangle gaan.

In het bullish scenario houdt de dagelijkse koers de 12 en 26EMA’s (blauwe en rode lijn) en is er een bullish cross. Maar op de 4uur grafiek ziet het er uit alsof er ook een lower high is gemaakt.

Figuur 2: De koers zit in een evenwicht patroon waarbij het een lower higher (LH?) moet gaan vormen.

Analyse: Wat gaat de prijs van Bitcoin (BTC) doen?

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

De koers zit boven de 12 en 26EMA wat ik normaal als bullish zie. Maar ik zie de koers er weer doorheen zakken om de higher low voor de dagelijkse koers te vormen. Op de 4 uur grafiek is er ook een lagere top gevormd die dat bevestigt. Ik verwacht dat de koers support zal vinden in de lichtblauwe box voor de dagelijkse higher low.

Figuur 3: Een bearish cross van de 12EMA en 26EMA (blauwe lijn en rode lijn) houden de koers in een downtrend.

Analyse: Wat gaat de prijs van Bitcoin (BTC) doen?

Wat gaat de prijs van bitcoin doen?

Op de dagelijkse grafiek zit de koers in een evenwicht patroon die waarschijnlijk over een paar dagen zal breken. Ik verwacht dat dat naar beneden zal zijn richting de onderkant van de descending triangle. Er zal eerst een higher low moeten worden gevormd die ik verwacht rond de $10.000 – $10.100.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting. Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws. Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

chainlink Nieuws
Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

Solana koers verwachting Data en Analyse
Solana’s Koers Schiet Omhoog: Is Dit Pas Het Begin van SOL’s Opwaartse Reis?

Op 1 maart bereikte de native token van solana, SOL, een 23-maanden hoogtepunt. Het zag...

Lees meer