Bitcoin prijs bij Coinbase $3.000 hoger, ook in Zuid-Korea is BTC duurder

Bitcoin (BTC) is een schaars goed. Bitcoin is ook een wereldwijd netwerk waar je overal ter wereld gebruik van kunt maken. Het is een liquide asset die je relatief makkelijk kunt kopen en verkopen.

Toch ontstaan er regelmatig grote prijsverschillen tussen beurzen en zelfs hele landen. Vandaag nemen we er twee met je door: de 'Coinbase Premium' en de 'Kimchi Premium'

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase

Coinbase is de grootste beurs van Amerika. Voor veel partijen is het dé plek om bitcoin te kopen en het te verhandelen. Mede daarom ontstaat er op deze beurs regelmatig een prijsverschil vergeleken met de concurrentie.

Mensen met geld bij dit platform kunnen dat niet direct gebruiken om ergens anders bitcoin te kopen. En als je haast hebt, dan druk je gewoon op die koopknop.

Op het moment van schrijven ligt de koers van bitcoin zo'n $3.000 (!) hoger. Op het moment van schrijven ligt de gemiddelde prijs van 1 BTC rond $39.500.

De conclusie is simpel: er zijn te weinig verkopers bij Coinbase, terwijl er voldoende vraag is om (lokaal) de prijs verder op te drijven. Normaliter wordt dit vrij snel herstelt, want als je dit bericht leest ben je niet de eerste die dit door heeft.

Zuid-Korea

In Zuid-Korea is ook iets opmerkelijks aan de hand. Daar zien we ook vaker een hogere prijs (in dollars) dan in de rest van de wereld. Ook hier geldt: het aanbod is hier soms te laag voor de vraag.

Bitcoin is internationaal en wereldwijd. Maar wanneer je gebruik maakt van lokale beurzen heb je toch te maken met lokale prijzen. Ook probeert Zuid-Korea de uitgangswegen naar het buitenland af te sluiten: Zuid-Korea opent jacht op 'illegale' Bitcoin transacties naar het buitenland.

Kortom: kijk goed waar je shopt. Want ook tussen andere beurzen en brokers zit soms best wat verschil in prijs. Die extra procenten zijn toch mooi meegenomen.

Lees meer over:
CoinbaseZuid-Korea

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...