Bitcoin prijs daalde vannacht naar $40.193, maar veert toch weer op

De Bitcoin koers is vannacht flink omlaag gekelderd. Rond de klok van rond 02:15 bereikte de prijs het dieptepunt om en nabij de $40.200.

Bitcoin daling

Daarmee zette Bitcoin de koersval van gisteren door. Waar de prijs twee nachten geleden nog rond de $48.700 dobberde, ging de cryptomunt net zo hard omlaag als de meeste wereldwijde markten. Vergeleken met twee dagen (!) terug, leverde Bitcoin bijna 18% (!) in.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De oorsprong lijkt te liggen in China, waar vastgoedgigant Evergrande in de problemen is gekomen. Door een enorme schuldenberg en een tekort aan liquiditeit, kelderde de aandelenkoers omlaag. De aandelen van een reeks andere Chinese vastgoedbedrijven volge.

Het trok de aandelenmarkten in de hele wereld mee, tot ver buiten China. Is dit het nieuwe Lehman Brothers-moment? Sommige expert vragen zich dit inmiddels al hardop af. De tijd zal het uitwijzen. We kunnen wel stellen dat Bitcoin net zo hard meedeed.

Bitcoin prijs daalde vannacht naar $40.193, maar veert toch weer op

Inmiddels is de koers wel weer opgekrabbeld van het dieptepunt van $40.250 tot om en nabij de $42.600. Daarmee staat de prijs dus dicht bij de '40k', een grens die we begin dit jaar voor de eerste keer doorbraken:

  • Op 17 december 2020 schoot de prijs boven $20.000 uit
  • $30.000 kwam al op 3 januari 2021 voorbij
  • 9 januari bereikte de prijs van BTC voor het eerst $40.000
  • 18 februari was het de beurt aan $50.000
  • 14 april brak de koers van BTC door $60.000

De laatste keer dat de koers rond de $40.000 stond was begin augustus, toen de koers weer opveerde van de Elon-FUD-daling.

Gunstig of niet?

Moeten we ons enorm zorgen maken? Garanties zijn er natuurlijk niet, maar de onrust in de (traditionele) markt is wel precies de reden waarom Bitcoin bedacht is. Dat stelt Pentoshi ook op Twitter.

De torenhoge schuldenberg is te wijden aan het feit dat het te goedkoop is om schulden te maken. Rentes worden kunstmatig laag gehouden en geld is in overvloed aanwezig. Bitcoin is schaars en zit niet automatisch vast in een systeem van fractioneel reserve bankieren. Wellicht dat deze fundamentals de komende dagen boven komen drijven.

Pas in ieder geval op met overleveraged posities (met een grote hefboom). De afgelopen uren (en dagen) zijn er voor miljoenen aan long posities geliquideerd. Data van Bybt toont aan dat er voor ruim 17.000 BTC aan posities (geforceerd) zijn gesloten in de afgelopen 24 uur.

Het gros gebeurde gisteren al, maar vannacht is er toch een significant bedrag bij gekomen. Het afgelopen etmaal is er maar liefst $737 miljoen aan posities geliquideerd.

Bitcoin prijs daalde vannacht naar $40.193, maar veert toch weer op

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...