‘Bitcoin crash heeft te maken met Chinees Evergrande drama’

De Chinese journalist Colin Wu denkt te begrijpen waarom bitcoin vandaag een klapper heeft gemaakt.

Volgens Wu heeft dat alles te maken met de val van 7 procent van de Hong Kong Hang Seng index. De beurs waaraan onder andere het Chinese Evergrande genoteerd is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is het op één na grootste vastgoedbedrijf van China dat inmiddels met een schuld zit van bijna 2 biljoen dollar. Tether heeft al naar buiten gebracht dat zij geen schuldpapier van het in zwaar weer verkerende Evergrande op de balans hebben.

Let op! Het gaat hier om de theorie van een journalist, het zijn geen harde feiten.

Beurs van Hong Kong trekt bitcoin naar beneden

Volgens Colin Wu is het bloedbad van vandaag te wijten aan het verval van de Evergrande Real Estate Group, waarvan het aandeel met meer dan 10 procent is gezakt vandaag.

Als we de 2021 Fortune Global 500 List mogen geloven is Evergrande op basis van de omzet het de op één na grootste vastgoedontwikkelaar van China. Qua winst is het de nummer 122 van de wereld, maar van winst lijkt het bedrijf nu even niet te kunnen spreken.

De toenemende zorgen omtrent de liquiditeit en oplopende schuldenberg van Evergrande heeft verschillende markten al in het hart geraakt.

Van grote banken tot verzekeraars, je ziet meteen weer dat het hele financiële systeem tegenwoordig met elkaar in verbinding staat.

Anderen wijzen erop dat het drama rondom Evergrande niet overdreven moet worden.

Honderden miljoen aan liquidaties

De bitcoinmarkt is nog altijd relatief klein en een serieuze tik op de aandelenmarkten betekent vaak een nog hardere klap voor bitcoin.

Binnen één uur werden er voor meer dan 300 miljoen dollar aan liquidaties uitgevoerd op bitcoin posities.

In korte tijd viel de bitcoin koers naar beneden van bijna 49.000 naar 44.500 dollar.

Een val van ongeveer 9 procent en dat doet ondanks het voorlopig goede jaar van bitcoin altijd pijn.

Verschillende grote exchanges hebben al een flinke instroom aan bitcoin mogen noteren, wat kan betekenen dat dit nog niet het einde van de dip is. Op het moment van schrijven handelen we op een koers van 44.500 dollar per bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....