Goedemorgen Bitcoin: prijs daalt onder $59.000

309 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl |

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers dipt kort onder $59.000, grote liquidaties op cryptobeurzen

Vandaag dook de Bitcoin koers kortstondig onder de grens van $59.000, wat leidde tot aanzienlijke onrust in de markt. De koers herstelde zich snel tot ongeveer $59.350, maar de prijsschommeling resulteerde in grote liquidaties op diverse cryptobeurzen.

Deze ontwikkelingen benadrukken de huidige volatiliteit en onzekerheid in de markt, die zich al langere tijd voortzet. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin staat momenteel op $1,17 biljoen.

De schommeling van de prijs leidde tot liquidaties van in totaal $106,79 miljoen in de afgelopen vier uur, waarbij 91,06% van de geliquideerde posities longposities betrof. Binance was verantwoordelijk voor het grootste aandeel van de liquidaties, met $49,31 miljoen aan afgesloten posities, waarvan $45 miljoen aan longposities.

Binance geeft trainingsseminar aan wetshandhavers in Mexico

Binance hield een cybersecurity seminar voor de Mexicaanse wetshandhavers, met als doel de samenwerking te stimuleren en financiële misdaden waarbij cryptocurrencies betrokken zijn, te bestrijden.

Binance heeft onlangs een cybersecurity en cryptocurrency trainingsseminar gehouden voor wetshandhavers in Mexico-Stad, waarbij ongeveer 35 onderzoekers van vier instanties betrokken waren. De nadruk lag op technische concepten en casestudies gericht op het vergroten van hun inzicht in de impact van virtuele activa op criminaliteit.

Goldbug adviseert MicroStrategy: leen $4,3 miljard om bitcoin van Amerikaanse overheid te kopen

Peter Schiff heeft zich weer eens cynisch uitgelaten over bitcoin en de strategie van MicroStrategy om met geleend geld BTC te kopen. De goldbug en grootste criticaster van bitcoin roept op Twitter dat MicroStrategy 4,3 miljard dollar zou moeten lenen om de 69.370 BTC van de Amerikaanse overheid te kopen.

Peter Schiff doet deze uitspraak, omdat de hoogste rechter in de Verenigde Staten de weg vrij maakte voor de Amerikaanse overheid om de van Silk Road in beslag genomen bitcoin te verkopen.

Als gevolg daarvan kondigde de overheid zijn intentie aan om de bitcoin te liquideren.

“Eens in de zoveel tijd doet de overheid slimme dingen”, aldus Peter Schiff, die daarmee nog een subtiele sneer uitdeelt naar de bitcoin-strategie van MicroStrategy en Michael Saylor.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...