Bitcoin prijs knalt door $62.000 en zet nieuw record neer

De bitcoin koers heeft vandaag een nieuw record neergezet boven de $62.000. Het vorige record dateert van 14 maart toen de koers naar $61.782 piekte, ongeveer één maand geleden.

Nieuw record voor Bitcoin prijs!

Bitcoin is een volatiele asset, want vorige maand dipte de koers nog naar $50.360. Het blijft echter goed nieuws 'regenen' in de markt, wat de koers steeds meer zetjes in de goede richting geeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In slechts korte tijd is de cryptomunt verdriedubbeld in waarde. In de onderstaande daggrafiek is de plotse stijging goed zichtbaar (bron: Cryptocompare)

Bitcoin prijs knalt door $62.000 en zet nieuw record neer

De vorige record levels:

  1. 16 december 2020 was bitcoin nog 'maar' $20.000 waard.
  2. Op 2 januari 2021 schoot de koers door de $30.000.
  3. Op 8 januari, nog geen week later, knalde de prijs door de $40.000.
  4. Op 16 februari schoot de koers door de $50.000.
  5. 13 maart was het de beurt aan de grens van $60.000
  6. Op 14 maart werd de vorige all time high gevestigd: $61.782
  7. Op 13 april is de $62.000 grens gebroken, wederom een nieuw record

Een hogere prijs is een gevolg van een stijgende vraag naar de munt. Bitcoin kent een aanbod van 21 miljoen stuks, terwijl de vraag onder particulieren en met name bedrijven blijft groeien.

Deze schaarsheid is vrij uniek, want aandelen zijn te splitsen en zelfs de voorraad goud en zilver zijn 'oneindig'. Daarbij komt dat de centrale banken de totale voorraad aan fiduciair geld (dollar, euro en pond) in 2020 flink hebben verruimd.

Dat beleid zet zich - vanwege de coronacrisis - in 2021 door. Joe Biden heeft een steunpakket van 1.900 miljard dollar uitgerold en ook de Europese Centrale Bank heeft een herstelfonds van 1.850 miljard euro goedgekeurd.

Het gevolg is dat staatsobligaties voor bedrijven en spaartegoeden voor particulieren vrijwel niets meer opleveren. Dat leidt niet alleen tot nieuwe records voor de AEX in Amsterdam, maar het geld vloeit ook naar cryptocurrency's. Bitcoin is dan als vaandeldrager de eerste halte.

Adoptie!

Zelfs de grootste criticaster moet dan ook erkennen: het investeringsklimaat voor Bitcoin is - ondanks deze schommelingen - behoorlijk positief te noemen.

Het meest veelzeggend zijn bedrijven die Bitcoin ook aan blijven houden als kasreserve, met Tesla als meest bekende voorbeeld. Maar we zien ook mondjesmaat Europese bedrijven die deze weg kiezen, zoals het Noorse Aker ASA.

Goed voorbeeld doet volgen, dan alleen al de speculatie op nieuwe namen zorgt ervoor dat de prijs opgedreven wordt. Handelaren speculeren op een hogere koers, onder meer op de optiebeurs wordt 'gegokt' op prijzen boven $70.000 voor de maand april.

Dan Held, marktanalist werkzaam bij de Kraken exchange, heeft een interessant draadje over de adoptie onder fondsen, bedrijven en vermogende individuen.

Een van de gevolgen is dat de schaarste - en daarmee de prijs - toeneemt. We zien dat de hoeveelheid beschikbare BTC op exchanges wereldwijd afneemt. Beleggers verplaatsen hun digitale goud naar cold storage. Het gevolg is minder aanbod op de beurzen. Dat merkt Ki Young Ju ook op een begeleidende tweet.

Coinbase beursgang

Niet alleen adoptie speelt een rol, deze week gaat ook Coinbase naar de beurs. Het is de grootste exchange van Amerika en sommige analisten schatten de waarde van het bedrijf inmiddels in boven de 100 miljard dollar.

De directe notering, er worden geen nieuwe aandelen genoteerd, vindt deze woensdag 14 april plaats. Beleggers anticiperen op een stijgende aandelenkoers van COIN, het aandeel van Coinbase. Een mogelijk verklaring is dat beleggers nu een stijging van de bitcoin prijs vóór willen zijn, ook wel bekend als het fenomeen "front runnen".

De koers knalt ook dermate hard door de $62.000 grens dat sommige marktvolgers al speculeren op een jump naar $63.000.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...