‘Bitcoin prijs naar $1 miljoen binnen 5 jaar’, aldus ex-hedgefondsmanager

Bitcoin (BTC) gaat naar $1 miljoen binnen 5 jaar door een ‘enorme golf aan geld’, dat stelt een voormaalig Goldman Sachs hedgefonds manager. Rauol Pal is tegenwoordig actief als hoofd van Real Vision en voorziet een gouden toekomst voor bitcoin.

Bitcoin stijging

Er komt een enorme berg met geld richting BTC, dat stelt Pal in gesprek met Stansberry Researsch. De koers van bitcoin is dit jaar flink gestegen. De koers stond aan het begin van 2020 nog rond $7.000, terwijl we op het moment van schrijven ruim boven $11.000 zitten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De marktkapitalisatie van bitcoin ligt momenteel rond $208 miljard. Een groot bedrag, maar volgens Pal is dit pas het prille begin.

Bergen met geld

Pal voorziet een toestroom van tal van grote investeerders uit verschillende grote organisaties: ”Van alle mensen die ik spreek hoor ik dat er een enorme berg geld aankomt.”

Er is volgens de ex-hedgefondsmanager echter nog geen juiste manier om dit te doen. Die toegangswegen komen er echter wel aan. Pal: ”Bitcoin staat op de radar en er werken veel slimme mensen aan.”

De COVID-19 pandemie speelt ook een rol in dit toekomstscenario. Volgens Pal zijn we vanuit een periode van hoop nu in een fase terecht gekomen waarin mensen realiseren dat het herstel van de huidige crisis langer kan gaan duren.

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=”Raoul Pal”]”De economie gaat voorlopig niet herstellen, we hebben meer problemen die er aan komen in Europa, de VS en op andere plekken. Bedrijven hebben te weinig cash flow, ze gaan dicht en dat is de ‘insolventie fase.”[/penci_blockquote]

Waar komt dat geld vandaan?

Pal voegt hier een belangrijk gegeven aan toe: ”Het enige antwoord hierop van centrale banken is mere geld, dat is waarom ik meer en meer bitcoin ben gaan kopen.”

Ter illustratie: De Amerikaanse centrale bank printte $864 miljard in juni, evenveel als in twee hele eeuwen’

Op een zeker moment was zijn portfolio verdeeld over de dollar, goud, aandelen en bitcoin. Pal noemt geen exacte aantallen, maar hij schat in dat zijn portfolio nu voor meer dan 50% uit bitcoin bestaat. Hij accepteert de risico’s: ”De upside is veel hoger.”

Bitcoin heeft er zelfs voor gezorgd dat Pal minder handelt. Dat is opmerkelijk voor een hedgefondsmanager: ”Ik denk niet dat er veel kansen liggen zoals bij bitcoin.”

De CEO en uitgever van The Global Macro Investor denkt er zelfs over na om uiteindelijk zijn goud ook nog te verkopen voor BTC. Maar zo ver is het nog niet.

Toestroom van grote investeerders

Wat Pal hier omschrijft is op kleine schaal al aan de gang. Verschillende bedrijven staken al miljoenen in bitcoin als spaarmiddel om zo inflatie van de dollar of andere munten te ontwijken.

Techbedrijf Square kocht 4.709 Bitcoin met 1% van totale vermogen. Square verdient met hun Cash App overigens ook veel geld met de verkoop van BTC.

MicroStrategy kocht voor $425 miljoen aan BTC voor een prijs van $11.111. De directeur en oprichter vond het zonde om zijn waarde in dollars te laten staan met het oog op inflatie.

Deze bedrijven staan niet alleen, lees ook: Deze 13 beursgenoteerde bedrijven hebben Bitcoin op de balans

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...