Bitcoin prijs schiet ook door $30.000 heen

Na de prijsstijging van bitcoin van gisteren door de $29.000-grens heen, is het cryptovlaggenschip vannacht rustig doorgegaan. Het heeft nu ook de psychologische grens van $30.000 doorbroken.

Prijs update

Sinds gisteren (maandag) rond vier uur in de middag begon de koers ineens vanuit het niets te stijgen. Eerst werd de $29.000 doorbroken, een niveau dat sinds juni 2022 niet meer was gezien. Vannacht schoot de prijs door, tot het een top noteerde rond de $30.400.

Daarmee staat de koers nu bijna 10% hoger dan afgelopen zondag.

Bitcoin prijs schiet ook door $30.000 heen

Leuk detail: door de laatste prijsontwikkelingen staat MicroStrategy weer in het groen. Alle 140.000 BTC die Michael Saylor uit de markt kocht, hebben een gemiddelde aankoopprijs van ongeveer $29.800 per stuk.

Analisten

Al het optimisme daargelaten is de realiteit wel dat de prijs nog altijd 56% onder de all-time high van november 2021 staat. Maar ook staat de koers alweer ruim 90% bij de low van deze bearmarkt vandaan. Deze werd vlak voor de jaarwisseling genoteerd net onder de $16.000.

Verschillende analisten zien de plotselinge prijsstijging van de laatste dagen als een goed teken: het begin van een nieuwe bullmarkt. Trader Tardigrade ziet dat de Stochastic indicator de verkoop-regionen achter zich heeft gelaten. Historisch gezien is dit het begin van (inderdaad...) een bullmarkt.

Captain Faibik ziet een bullish pennant op de grafiek en rekent daardoor op een prijs van rond de $33.333, voordat er een echte correctie komt.

Intussen staat al meer dan 10 miljoen bitcoin meer dan twee jaar stil. Het laat zien dat er veel hodlers zijn en dat het aantal speculanten lijkt af te nemen. Je zou kunnen stellen dat er daardoor minder verkoopdruk is: steeds meer mensen houden bitcoin vast als spaarmiddel voor de lange termijn, in plaats voor fiatwinsten op de korte termijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...